Alle kan købe gravsted, urneniche eller plads i fællesgrav på Frederiksberg uanset trosretning eller bopæl. Hvis du eller afdøde ikke er bosiddende i Frederiksberg Kommune er prisen dog højere. Du skal kontakte kommunen, hvis du vil udvælge gravsted.
For tidsbestilling til begravelse, bisættelse eller urnenedsættelse skal du kontakte Borgerservice.
Frederiksberg ældre Kirkegård, Frederiksberg Allé 65
På Frederiksberg ældre Kirkegård er der mulighed for at erhverve gravsteder til kister og urner, urnegravsteder i fælles beplantning samt urneplads i urnehallen.
Frederiksberg ældre Kirkegård blev anlagt i 1734, hvor den ottekantede centralkirke i nederlandsk protestantisk stil også blev opført. Størrelsen af kirkegården er i årene fra 1734 til og med 1928 udvidet til den nuværende størrelse.
Søndermark Kirkegård, Roskildevej 59
På Søndermark Kirkegård er der mulighed for at erhverve gravsteder til kister og urner, urnegrave i fælles græsanlæg samt mulighed for urner i urne-nicher i en pergola, hvor nichen er dækket af en marmorplade, eller i kirkegårdens urnehal, hvor der kan placeres en eller flere urner på pladser af forskellige størrelser.
Derudover er det muligt at erhverve en plads i vores askefællesgrav Birkelunden.
Søndermark Kirkegård er den yngste af de 3 frederiksbergske kirkegårde og anlagt i 1929 på et tidligere gartneriområde. 2 forhenværende mindre tjenesteboliger flankerer kirkegårdens indkørsel – disse boliger er i dag privatejede. Kirkegården er præget af den monumentale krematoriebygning, som ligger for enden af en allé med kastanjetræer. Krematoriebygningen er tegnet af arkitekterne Edvard Thomsen og Frits Schlegel. Indgangspartiet med englen er udført af billedhuggeren E. Utzon-Frank.
Solbjerg Parkkirkegård, Roskildevej 54
På grund af ændringer i begravelsesvaner fra kistebegravelser til urnenedsættelser, som ikke er så pladskrævende, er det besluttet at nedlægge en del af kirkegården successivt fra 2020, hvorefter arealet overgår til park. Den resterende del af Solbjerg Parkkirkegård opretholdes som aktiv kirkegård.
I forbindelse med at dele af kirkegården overgår til park er der udarbejdet en udviklingsplan for kirkegården. Udviklingsplanen, der blev vedtaget politisk, den 30. oktober 2023, kan ses under yderligere information nedenfor.
På Solbjerg Parkkirkegård er det muligt at købe gravsteder til kister og urner samt urnegravsteder i fælles græsanlæg. Der er desuden mulighed for at købe en plads i vores kistefællesgrav, som ikke kan forlænges efter udløb.
Bemærk, at der ikke er urnenicher på Solbjerg Parkkirkegård.
Solbjerg Parkkirkegård er anlagt i 1865. Kirkegården hed oprindelig Frederiksberg Sogns Assistens Kirkegård, men i daglig tale kaldt Fasankirkegården. I 1926 besluttede kirkegårdsudvalget at kalde kirkegården Solbjerg Kirkegård. Dette navn blev i 1998 ændret til kirkegårdens nuværende navn, Solbjerg Parkkirkegård.