Det indsamlede tekstilaffald vil blive eftersorteret i fibertyper og farver, inden det genanvendes. Derefter vil fibrene blive behandlet via mekanisk og kemisk genanvendelse, så det kan blive til nye tekstilprodukter, fx bilsæder, møbelhynder og klude. Er tekstilerne beskidte eller mugne bliver de ikke genanvendt, men i stedet brændt og energiudnyttet til el og fjernvarme.
Der vil i begyndelsen ikke være garanti for en fuldstændig genanvendelse af tekstilaffaldet. Teknologierne for mere og bedre genanvendelse vil blive udviklet i takt med, at kommunerne indsamler tekstilaffaldet. På den måde bidrager kommunerne til at udvikle et marked for, at flere tekstiler kan blive genanvendt og synliggør, hvor meget og hvilken kvalitet tekstilaffaldet har.
Det er ikke kun Frederiksberg, men hele Danmark har valgt at gå forrest i håndtering af tekstilaffald til genanvendelse. I 2025 skal alle lande i EU sortere tekstilaffald. Vi ved, at andre lande i EU følger med i vores erfaringer, før de selv går i gang med at implementere tilsvarende ordninger.
Derfor gør det en forskel, når du sorterer dit tøj og andre tekstiler. Både i forhold til udvikling af teknologier og ikke mindst til gavn for miljø og klima.