Gå til hovedindhold

Tilbud til flygtninge - herunder ukrainere

Der er forskellige tilbud til flygtninge, som bliver visiteret til Frederiksberg Kommune. Du kan læse om dem hér.

Indhold

    Alle flygtninge, der kommer til Danmark som voksne, bliver tilbudt et program efter integrationsloven. En del af dette program er danskundervisning.

    En anden vigtig del af programmet er hjælp til at komme i arbejde. Hvis du modtager penge fra kommunen, er der krav om at du deltager i aktiviteter, der skal gøre det nemmere for dig at få et arbejde. Det kan bl.a. være praktik, nytteindsats, Integrationsgrunduddannelse (IGU) eller ansættelse med løntilskud. Der er desuden krav om at du selv søger jobs.

    Du kan høre mere om praktik og ansættelse med løntilskud hos din jobkonsulent, og du kan læse mere om det her: Løntilskud, virksomhedspraktik og jobrotation

    Du kan finde ledige jobs og virksomhedspraktikker på Frederiksberg Kommunes jobliste

    Du kan også søge jobs mere bredt på jobnet.dk

    Når Udlændingestyrelsen har visiteret dig til Frederiksberg Kommune, finder kommunen en midlertidig bolig til dig. Du må gerne selv finde en anden bolig.

    Hvis du vil flytte til en anden kommune, end Frederiksberg, skal du søge den anden kommune om at overtage ansvaret for dit program inden du flytter. Hvis kommunen siger nej og du alligevel vælger at flytte, risikerer du, at du ikke kan få ydelse, hvis du bliver arbejdsløs.

    Hvis du kommer fra en anden kommune og vil flytte til Frederiksberg, skal du søge Center for Integration om overtagelse af dit program inden du flytter. Hvis kommunen siger nej og du alligevel vælger at flytte, risikerer du, at du ikke kan få ydelse, hvis du bliver arbejdsløs.

    Ydelsen til nyankomne flygtninge hedder Selvforsørgelses- og hjemrejseydelse frem til juli 2025. Fra 1. juli 2025 får nye flygtninge m.fl. Kontanthjælp på mindstesats.

    Du kan finde beløbene på borger.dk 
    Ydelsen udbetales af Ydelsescentret.

    Hvis du har spørgsmål til din ydelse, så kontakt dem på her

    Flygtningefamilier med børn bliver kontaktet af skole- eller dagtilbudsafdelingen, så børnene kan komme i gang med skole eller børnehave.

    Læs mere skoler og daginstitutioner i kommunen her   

    I Frederiksberg Kommune er der mange muligheder for at gå til sport og andre fritidsaktiviteter. Nyankomne flygtninge, og forskellige udsatte grupper, kan få tilskud til at betale for kontingent, og til at betale for sportsudstyr.

    Læs mere om det her

    Du kan se hvilke foreninger, der er på Frederiksberg her- Foreningsoversigt 

    Frivilligt arbejde kan være en god måde at lære flere mennesker at kende på, og det kan være en mulighed for at træne sit danske sprog.

    Du kan finde steder, der søger frivillige på Jobbanken for frivilligjobs 

    Hvis du er i tvivl om, hvad du vil og hvad du kan bidrage med, så laver Frederiksberg Kommune Frivilligmatch mellem frivillige og frivilligjobs. Du kan kontakte frivillighedskoordinatoren for at høre mere.

    Ring på tlf.: 28 98 18 70 eller skriv til frivilligmatch@frederiksberg.dk.

    Læs mere her

    På den offentlige portal borger.dk, kan du finde flere informationer om alt, fra hvordan det danske skolesystem fungerer, til hvad du kan få hjælp til i det danske sundhedssystem, og hvad gør, hvis du vil skilles.

    Du kan også logge på din digitale post via borger.dk.

    Der er også en engelsk version, som hedder lifeindenmark.dk

    Link to English version of the website Frederiksberg kommune  

    On lifeindenmark.dk  you can find general information about the Danish society.