Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse
Økonomi

6 ud af 7 partier indgår budgetforlig på Frederiksberg

Der er netop blevet indgået en bred budgetaftale på Frederiksberg for næste år. 6 ud af 7 partier står bag budgetaftalen ”Sammen om hovedstadens grønne hjerte”, der prioriterer både den grønne by og den borgernære velfærd. 

09. sep. 2024

Indhold

    Socialdemokratiet, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, Venstre, SF og Moderaterne har indgået aftale om Frederiksberg Kommunes budget for 2025. 

    Budgetaftalen er indgået under stramme økonomiske rammer. Alligevel har det været muligt at afsætte 25 millioner kroner til en grønnere by med flere naturlegepladser, en ny park, et grønnere Nordens Plads, mere bynatur og mere biodiversitet, ikke mindst på Solbjerg Parkkirkegård. Samtidig sikrer budgetaftalen samlet set, at der bruges flere penge på velfærd til gavn for alle borgere.

    Budgetaftalen overholder kommunens økonomiske politik og sikrer varig balance i Frederiksbergs økonomi. Partierne har desuden genbekræftet, at Frederiksberg skal fastholdes som en blandet by, hvor fællesskab og godt naboskab er en prioritet, og hvor der ikke kun bygges dyre ejerboliger og private udlejningsejendomme.

    I 2025 vokser kommunens udgifter til service af byens borgere med 68 millioner kroner. Der investeres for mere end 350 millioner kroner i 2025 og for 1 milliard kroner målt i hele budgetperioden til anlæg og forbedringer af byens rum og bygninger til velfærdsinstitutioner. Et bidrag hertil er kommet fra regeringens ekstraordinære likviditetstilskud, som kommunerne fik udmeldt 30. august 2024.

    I en af Danmarks mest effektivt drevne kommuner, som Frederiksberg er, er det svært at spare, uden at det vil påvirke velfærden. Derfor er der taget svære beslutninger om besparelser, hvor flere af dem desværre vil kunne mærkes af borgere og medarbejdere. I aftalen er partierne enige om effektiviseringer og besparelser på 43,7 millioner kroner i 2025 stigende til 67,7 millioner kroner i 2028. 

    Skatten holdes uændret i 2025, og i 2026 sænkes skatten i overensstemmelse med principperne besluttet med budgetaftalen for budget 2024. 

    Læs den samlede budgetaftale her

    Aftalen skal vedtages endeligt ved 2. behandlingen i kommunalbestyrelsen den 7. oktober.