Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse
Dagtilbud og skole

Frederiksberg kårer vinderne af Årets Columbusæg

Fie Mille Lavsen og Charlotte Gärtner fra Børnehuset Stjernen og Andreas Lundorff Madsen og Peder Weber Jørgensen fra Skolen på Nyelandsvej modtog tirsdag årets Columbusæg for deres arbejde med byens børn og unge.

02. okt. 2024

Foto: Fie Mille Lavsen og Charlotte Gärtner samt Andreas Lundorff Madsen og Peder Weber Jørgensen.

Indhold

    Igen i år blev det gode arbejde på byens skoler og daginstitutioner hædret med uddelingen af Årets Columbusæg. Priserne går til medarbejdere, der har fået nye og gode idéer til at styrke fællesskabet mellem børn og unge.

    Borgmester Michael Vindfeldt (S) overrakte priserne på vegne af kommunalbestyrelsen og glædede sig over medarbejdernes engagement og gode ideer:

    ”Kommunalbestyrelsen ønsker at alle byens børn oplever et godt og trygt børneliv med masser af læring og høj trivsel i vores skoler og institutioner. Det lykkes kun på grund af de dygtige og vedholdende medarbejdere, der hele tiden finder på nye innovative løsninger for at forbedre vores skoler og daginstitutioner. Vinderne af Årets Columbusæg har hver især formået at løfte kvaliteten i arbejdet med byens børn og unge. Deres nytænkning og anderledes tilgang er en stor inspirationskilde for os alle,” siger han.

    I Børnehuset Stjernen var det Fie Mille Lavsen og Charlotte Gärtner, der i år modtog Årets Columbusæg for deres store indsats og pædagogiske arbejde for at fremme børnenes trivsel, sprog og inklusion i Børnehuset Stjernen. 

    Om de to medarbejdere siger formand for Frederiksberg Kommunes børneudvalg, Anja Lundtoft (Ø):

    ”Børnehuset Stjernen er en af de institutioner på Frederiksberg med størst mangfoldighed og børn fra mange forskellige lande. Og jeg synes, det er utrolig inspirerende at se, hvordan de rummer den inklusionsopgave, der naturligt følger med, når børn med forskellige nationaliteter skal forenes og trives i børnefællesskabet. Fie og Charlotte har med deres positive tilgang skabt et trygt og inkluderende miljø, hvor alle børn bliver set og hørt. Deres fokus på børnenes trivsel og udvikling har skabt stabilitet og glæde, hvilket gør Stjernen til et fantastisk sted at være barn. Deres indsats er uvurderlig for Stjernens inkluderende kultur - uden dem ville børnelivet i Stjernen ikke være det samme”, siger hun.

    Andreas Lundorff Madsen og Peder Weber Jørgensen fra Skolen på Nyelandsvej modtog Årets Columbusæg for deres initiativ og store indsats med skabe et inkluderende fællesskab i 3.C og styrke børnenes tro på, at alle bidrager til fællesskabet med hver deres personligheder, styrker og evner. 

    Formand for Frederiksberg Kommunes undervisningsudvalg Ruben Kidde (B) lagde vægt på Andreas og Peders engagement og drive:

    ”De har skabt en klasse, hvor børnene trives både fagligt og socialt. Og deres engagement i at skabe inkluderende og kreative indsatser, der favner hvert enkelt barn og giver plads til alle i fællesskabet, er forbilledligt. De har lært børnene at se udfordringer som styrker og finde løsninger sammen. Deres omsorg og støtte skaber i sig selv en inkluderende kultur, og det fællesskab de værner om i 3.C. har også styrket samarbejdet mellem skole og hjem. Det er inspirerende at se, hvordan de med nye tiltag har løftet ambitionen om stærke fællesskaber, der samtidig smitter af og spreder sig til andre børnefællesskaber på skolen”, siger han.

    Frederiksberg Kommunalbestyrelse uddeler hvert år Columbusæggene. Der uddeles med æggene to priser på hver 10.000 kroner. Alle kan indstille medarbejdere og ledere til prisen, og Frederiksberg Kommunalbestyrelse vælger de endelige modtagere blandt de indstillede.