Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse
Kommune

Kom til flagdag på Frederiksberg Slot

Alle er velkomne, når Hærens Officersskole og Frederiksberg Kommune inviterer til flagdag på Frederiksberg Slot den 5. september fra klokken 14.30 til 17.

12. aug. 2024

Indhold

    Der er masser at se på for både store og små, når Frederiksberg hylder byens 496 veteraner og deres familier for veteranernes tjeneste i verdens brændpunkter.

    Borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig til dagen og opfordrer alle til at lægge vejen forbi hyldesten, som i år holdes på Frederiksberg Slot:

    ”Siden flagdagen blev etableret i 2009, er Frederiksberg gået forrest for at markere dagen og hylde de by-fæller, som gør en særlig indsats rundt omkring i verden. På flagdagen markerer vi vores taknemmelighed over for dem, som med alle de risici og afsavn, det medfører, alligevel gør en forskel for demokrati, fred og mennesker i nød. Vi kan ikke takke dem og deres familier nok, men vi forsøger – ikke mindst på flagdagen,” siger han.

    Festlighederne begynder klokken 14.30, hvor Michael Vindfeldt og chefen for Hærens Officersskolen, oberst Thor Aron Hilton, holder taler. Dernæst kan gæsterne blandt andet:

    • komme helt tæt på en militærkampvogn og udrykningskøretøjer
    • se forsvarets droner
    • lytte til musik med Hjemmeværnets Tambourkorps og
    • få en snak med repræsentanter for Veterancentret, Hjemmeværnet og Hærens Officersskole samt med kommunens veterankoordinator.

    I løbet af eftermiddagen er der også en særlig reception inde på slottet for veteranerne og deres familier, hvor veteranernes børn får en medalje, fordi de har måttet undvære deres mor eller far under udsendelsen. 

    På Frederiksberg er der 496 veteraner, som har været udsendt fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen. De har alle modtaget en invitation i deres digitale postkasse. Udenrigsministeriet stiller ikke oversigter til rådighed for kommunerne, men tidligere udsendte herfra er meget velkomne til at deltage i receptionen. De kan tilmelde sig ved at skrive til borgerservice@frederiksberg.dk.

    Links