Gå til hovedindhold

Center For Social Virksomhed - Magneten

Center For Social Virksomhed - Magneten er et individuelt tilpasset aktivitets- og samværstilbud til borgere med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse.

Indhold

    Målgruppen er personer fra 18 år med betydelig eller varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, som har fået tildelt en førtidspension og har behov for socialpædagogisk støtte for at kunne varetage arbejdsopgaver eller deltage i social aktivitet.

    Center for social virksomhed - Magneten, tilbyder 1-4 dage ugenligt beskyttet beskæftigelse og aktivitets og samværstilbud i henhold til serviceloven §103 og § 104.

    Magneten er et tilbud under Center For Social Virksomhed i SSA i Frederiksberg kommune. Tilbuddet består af 7 afdelinger beliggende på Bernhard Bangs allé 43-45. 1 afdeling er beliggende på Vesterbrogade 194, hvor der drives butik. I tidsrummet 15.30-21.00 har vi et uvisiteret aftensklubtilbud, Bakspejlet. 

    Magneten er et stort hus på ca. 3500 kvm med tilhørerende sansehavepå 650 kvm. I sansehaven er der bålhus, drivhus, bistader, sansesti og bede med forskellige sansestimulerende planter. Vi har et samarbejde med projekt Bybi og derfor har vi bistaderne i sansehaven. 

    Vi har et firness- og motionsrum med udstyr til motorisk træning, 5 minibusser og forskellige cykeltyper, der bruges til den pædagogiske praksis. Derudover har vi dagstimerne adgang til en multisal. 

    Vi er nabo til Grøndalsparken og Flintholm svømmehal og faciliteterne benyttes dagligt. 

    Vi giver mulighed for beskyttet beskæftigelse- og samværsaktiviteter som giver det bedste grundlag for øget livskvalitet. For os betyder kvalitet og indhold i hverdagen, at medskabe nærær, glæde, ro og forudsigelighed med tilpassede udfordringer. Vi fokusere på ressourcerne hos den enkelte og tænker i helheder, relationer, kommunikation og sammenhæng. 

    Vi arbejder med samarbejdsrelationer, da det er betydningsfuldt for vores borgere at opleve, at vi hjælper og støtter hinanden omkring opgaveløsningog på det personlige plan. Vi oplever, at dette skaber arbejdsglæde, samhørighed og motivere til udvikling. Vores borgere skal have mulighed for at opleve sig selv som en ressource - både personligt og igennem arbejdsidentitet. 

    Visitation til Magneten sker via Frederiksberg kommune på baggrund af en VUM-udredning af den enkelte borgers ressourcer, kompetencer og udviklingspotentiale. Der visiteres til beskyttet beskæftigelse jf. § 103 eller aktivitets- og samværstilbud jf. §104. 

    Bakspejlet 

    Bakspejlet er et § 104 aftens aktivitets- og samværstilbud. Bakspejlet er tænkt som en oase, hvor borgerne kan slappe af fra deres gøremål i bolig og arbejde, samt træffe gamle og nye venner. For de der har lyst er det også en inspiration til, at deltage i aktiviteter og selv være med til at forslå og udforme aktiviteter. I Bakspejlet er der mulighed for at dele glæder og sorger, slappe af, hygge sig, møde gamle og/eller nye venner, deltage i aktiviteter samt udvide sine fysiske, sociale, intellektuelle, kuturelle eller samfundsmæssige horisont. Det koster ikke noget at komme i bakspejlet, det er et uvisiteret værested, hvor alle kan komme direkte ind fra gaden. Der er brugerbetaling på ture og aktiviteter. 

    Hvem bruger Bakspejlet?

    Målgruppen er karaktiseret ved høj grad af selvhjulpenhed. Skal der gives 1:1 støtte, skal borgeren selv medbringe støtten.

    Hvad laver vi i Bakspejlet?

    Alle Bakspejlets Aktiviteter er tilrettelagt med udgangspunkt i borgernes ønsker og behov. Der er til den dagelige drift tilknyttet en cafemedarbejdergruppe af frivillige borgere, som hjælper med i caféen. Det er derfor en målsætning og en værdi, at sikre at cafémedarbejderne har mulighed for at få en meningsfuld og indholdsrig hverdag, hvor den enkelte afprøver sine færdigheder, som kan vedligeholdes og udvikles. Cafémedarbejderne skal have mulighed for at opleve sig selv, som en ressource på det personlige plan igennem sin arbejdsidentitet. Personalet sørger for oplæring, vejledning og støtte for at de frivillige kan varetage arbejdopgaver. De frivillige tages i høj grad med på råd og har medindflydelse på de opgaver, der kan løses.  

     

    Butik Magneten

    Butik Magneten er et § 103 og § 104 tilbud, hvor borgerne har mulighed for beskæftigelse, aktiviteter og opkvalificere sig i trygge rammer med støtte fra pædagogisk personale. Butik Magneten driver en genbrugs- og upcycling butik på adressen Vesterbrogade 194, men er organiseret under og har fagligt fællesskab med CFSV - Magneten. Butik Magneten har også et tæt samarbejde med de andre tilbud på Magneten, hvor Værkstedet levere vare til butikken og Medieskyen står for mediedækning. Borgerne i Butik Magneten, har ofte et supplerende tilbud på en anden afdeling på Magneten. 

    Du kan følge Butik Magneten her: 

    https://www.instagram.com/butik_magneten/

    Hvem bruger Butik Magneten?

    Butik Magneten er for borgere med særlige behov, der har brug for at arbejde i støttende rammer. Formålet med Butik Magneten er, at borgerne opnår kompetencer, der øger deres mulighed for at skabe et formål og danne en arbejdsidentitet ved at få redskaber, til at danne sig et selvstændigt og meningsfuldt liv.

    Borgerne i Butik Magneten skal have et middel til let støttebehov og alle er selvhjulpende i forhold til personlig pleje. Borgerne er selvtransporterende og enkelte bor i eget hjem uden støtte. Borgerne skal være i stand til forholdsvis selvstændigt, at indgå i varetagelse af opgaverne i driften af butikken, da den primær pædagogisk opgave består i at lede, organisere og fordele arbejdet, samt støtte og coache borgerne i deres arbejde. 

    Hvad laver vi i Butik Magneten? 

    Borgerne varetager en bred vifte af opgaver så som at transportere effter til butikken, rengøre og klargøre effekterne, butiksindretning, sortering af vare, prissætning af vare, lettere kontorarbejde samt interagere med og betjene kunder i butikken. 

     

    Bølgen

    Bølgen er et § 104 aktivitets- og samværstilbud, Flere af borgerne i afdelingen har en spirende arbejdsidentitet, som de får mulighed for at udfolde i samarbejde med CFSV § 103 beskæftigelsestilbud: Butik Magneten, Medieskyen og Café bernhard eller et ekstern tilbud i KLAP job-regi.

    Bølgens formål er at øge den enkeltes livskvalitet i dagligdagen og der arbejdes ud fra temaer som bevægelse, udeliv, kulturelle oplevelser og praktiske opgaver. Disse temaer sikre at borgernes personlige udvikling, socialt samvær og aktiviteter i fællesskab, hele tiden er fokus og bliver styrket. 

    Hvem bruger Bølgen? 

    Bølgen har til formål, at øge den enkeltes livskvalitet i dagligdagen og retter sig især i mod borgere med behov for personlig udvikling, socialt samvær og aktiviteter i fællesskab. Borgerne variere i funktionsniveau og støttebehov, dog er alle selvhjulpende i forhold til personlig pleje og profiterer af at være deltagende i fællesskaber. Bølgens borgere er ofte selvtransporterende og enkelte bor i eget hjem uden støtte. 

    Hvad laver vi i Bølgen?

    I dagligdagen spiller humor en central rolle i Bølgen, hvor vi har fokus på forberedelse til eller deltage i voksenlivet. Det foregår med samtaler om det der kan være svært, de forventninger der er til borgerne som voksne og de glæder og udfordringer der kan være i, at socialisere sig med jævnaldrene.  

    Dagligdagen i Bølgen består af en stor gruppe borgere, og der bliver derfor også prioriteret aktiviteter i mindre grupper. 

    Bølgen tilbyder b.la. følgende aktiviteter: 

    • Bevægelse (Gåtur i nærmiljøet, cykling, sal aktiviteter, træning i vores motionsrum m.m.)
    • Ture ud af huset, med Magnetens egene busser eller offentlig transport (museum, Kbh tur, bowling, Dyrehaven, Brøndbystrand, Amagerfælled m.m.)
    • Madhold (Indkøb af fødevare, følge en opskrift, tilberede maden m.m.)
    • Sociale arrangementer på Magneten samt ude i byen (Fastelavn, idrætsdag, Amagerstrandpark løb, temafest og julefrokost)

     

    Cafe Bernhard

    Café Bernhard er et § 103 beskyttet beskæftigelsestilbud. Her varetages forskellige opgaver i forbindelse med drift af køkken. Café Bernhard er mødestedet for alle CFSV borgere og ansatte. Her er der mulighed for at købe kaffe, the samt snacks og frokost, som bliver produceret dagligt. Caféen bruges yderligere til afholdelse af arrangementer, så som jubilæer, fester, møder m.m.

    Hvem Bruger Café Bernhard? 

    Borgerne skal have interesse for madlavning og drift af café, samt en høj grad af selvhjulpenhed. Dvs. borgerne skal være i stand til, at udføre de tilrettelagte opgaver selvstændigt eller med lidt støtte. Der lægges vægt på et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø og en høj grad af personlig hygiejne. 

    Hvad laver vi i Café Bernhard?

    Caféen puducere og sælger måltider mv. til centrets borgere og ansatte. Arbejdsopgaverne omfatter alt fra madproduktion, salg og ekspedition til afrydning og klargøring af køkken og caféen. En til to gange om året lukker køkkenet og tager på ekskursion ud af huset og ser andre lignede tilbud, messer eller køkkenfag relevante virksomheder. 

    Vi bestræber os på at lave sund og nærende mad, der lever op til sundhedsstyrelsens anbefalinger. De måltider, der tilbydes er både varierende i indhold af råvare, konsistens, smag og farve med mulighed for tilpasning. 

     

    Haven

    Haven er et § 104 aktivitets- og samværstilbud. Haven består af 8 afskærmede enheder, et fællesrum og en have med terrasse. 

    Haven har til formål at vedligeholde og udvikle borgernes personlige- og sociale kompetencer med henblik på selvstændighed og livskvalitet. Tryghed og trivsel er vigtige værdier for afdelingen i samarbejde med borgerne. 

    Hvem bruger Haven?

    Borgere med autismespektrumforstyrrelse og med betydelig nedsatte kognitive funktioner samt borgere med sansesensitivitet og derved et stort og varigt støttebehov. Borgere der har brug for hel eller delvis afskærmning i løbet af dagen, i form af en skærmet enhed. Der arbejdes tæt med borgerne og derfor er normeringen derefter. Borgerne kan have motoriske udfordringer og benytter hjælpemidler, så som kørestol og/eller rollator. Det er muligt at få fysisk støtte til personlig pleje. 

    Haven er til borgere der har behov for et personligt tilpasset dagsprogram, der imødekommer den enkelte borgers støttebehov og forudsætninger bedst muligt. Programmerne lægger vægt på visuel og/eller verbal struktur og ikke mindst forudsigelighed for borgerne. 

    Hvad laver vi i haven? 

    De aktiviteter der tilbydes i Haven har fokus på borgernes social- og personlige udvikling, med en sensorisk og motorisk tilgang. Haven udgør et trygt og forudsigeligt miljø, med vægt på at skabe en indholdsrig og rolig hverdag for den enkelte borger, hvilket kan være fundamentet i borgernes muligheder for at søge og deltage i aktiviteter.

    Der er både mulighed for borgeren, at benytte skærmede enhed og dermed skabe ro og tryghed, men også mulighed for at deltage i fællesskabende aktiviteter, både med andre borgere i Haven, men også på hele Magneten. Aktiviteterne kan b.la. være:

    • Busture
    • Gåture
    • ADL træning
    • Musik og Sang
    • Sansestimuli/Snözelrum
    • Cykling

     

    Medieskyen

    Medieskyen er et § 103 beskyttet beskæftigelsestilbud, med fokus på kreativitet inden for grafisk design til trykte- og digitale medier, lyd-og medieproduktion. Formålet med beskyttet beskæftelse, er at fremme borgernes deltagelse i et arbejdsmæssigt fællesskab og opnå en følelse af arbejdsidentitet ved at fremme borgernes faglige kompetencer, med understøttende hjælp til grafisk design, foto, video, podcast, musik og lyd. Der bliver arbejdet med Mac computere med design og redigeringsprogrammer fra adobe creative cloud, som er værktøjer der b.la. gør det muligt at promovere vores Butik Magneten på de sociale medier.     

    Man kan følge Medieskyen her: https://www.instagram.com/magneten_frb/

    Hvem bruger Medieskyen?

    Borgerne varierer i funktionsniveau og støttebehov, dog er alle selvhjulpen i forhold til personlig pleje. Mange af Medieskyens borgere er selvtransporterende og enkelte bor i eget hjem uden støtte. Borgerne skal være i stand til forholdsvis selvstændighed, at indgå i produktionen og herudover have interesse for medie. Der vil være mulighed for at afprøve nye færdigheder og teknikker inden for området. Der ligges vægt på en rolig atmosfære, hvor man tager hensyn og hjælper hinanden. 

    Hvad laver vi i Medieskyen? 

    I Medieskyen samarbejder vi om vores arbejdsopgaver. Vi tror på, at alle kan lære nyt og udvikle sig. Vi inddrager borgernes interesser og afholder ugentlige møder, hvor vi tilrettelægger ugens forløb. På den måde udvikler man sine sociale kompetencer og lære at indgå i forskellige konstellationer og socialle grupper. Der arbejds med alt fra storyboard, idéudvikling, historiefortælling, grafisk udformning til produktion af små videoer, SoMe m.m. Her indgår også produktion og redigering af musik og lyd. Der vil forekomme udefrakommende opgaver, hvor vi producere korte videoer (herunder interviews til SoMe), grafisk design og podcasts.

    I øjeblikket arbejder vi ud fra 6 spor: 

    • Podcast
    • Musikproduktion og optræden
    • Drama
    • Rapportager
    • SoMe
    • Grafisk design 

     

    Terrassen

    Terrassen er et § 104 aktivitets- og samværstilbud.  Formålet med Terrassen er at medvirke til, at borgerne har mulighed for at deltage i sociale aktiviteter, hvor der er mulighed for at udfolde sig sammen med andre og deltage i det sociale fællesskab. Terrassen henvender sig også til ældre borgere, hvorfor vedligeholdelse af færdigheder typisk er omdrejningspunktet for målsætningen. 

    Hvem bruger Terrassen? 

    Borgere med et betydeligt nedsat kognitivt funktionsniveau, med et betydeligt og varigt støttebehov, men som kan indgå i fællesskaber. Borgerne kan have motoriske udfordringer og bruge hjælpemidler, så som kørestol og/eller rollator. Det er muligt at få fysisk støtte til personlig pleje. 

    Hvad laver vi i Terrassen?

    På Terrassen tilrettelægges aktiviteterne efter den enkelte borgers funktionsniveau og dagsform. Terrassen udgør et trygt miljø med vægt på, at skabe en indholdsrig og rolig hverdag med hygge og glæde. Aktiviteter foregår med deltagelse i fællesskabende aktiviteter, i det omfang den enkelte er i stand til det. 

    Aktiviteterne kan b.la. være: 

    • Busture
    • Gåture
    • ADL træning
    • Musik og sang
    • Sansestimuli
    • Finmotorisk aktiviteter
    • Kreative aktiviteter

     

    Udsigten

    Udsigten er et § 104 aktivitets- og samværstilbud. Udsigten består af 5 skærmede enheder samt et fællesrum. 

    Udsigten har til formål, at vedligeholde og udvikle borgernes personlige- og sociale kompetencer med henblik på selvstændighed og livskvalitet. Relationer, tryghed, trivsel og struktur er vigtige elementer i Udsigten. 

    Hvem bruger Udsigten? 

    Borgere med autismespektrumforstyrrelse med nedsat kognitive funktioner samt borgere med sansesentivitet og derved moderat til højt og varigt støttebehov. Borgere der har brug for helt eller delvis skærmet miljø i løbet af dagen og/eller borgere der kan deltage i mindre fællesskaber. Der arbejdes tæt med borgerne og normeringen er derfor derefter. 

    Udsigten er til borgere der har behov for et personligt tilpasset dagsprogram, der imødekommer den enkeltes borgers støttebehov og forudsætninger bedst muligt. Programmerne lægger vægt på visuel og/eller verbal struktur og ikke mindst forudsigelighed for borgerne. 

    Hvad laver vi i Udsigten?

    De aktiviteter vi laver i Udsigten, tager udgangspunkt i en ressourcefokuseret og anerkendende tilgang i samværet med borgerne, hvor de så vidt muligt bliver inddraget i planlægningen. Tryghed og trivsel er vigtige i samarbejde med borgerne. Vi udvikler og vedligeholder borgernes personlige og sociale færdigheder. 

    Der er både mulighed for borgeren, at deltage i mindre og større fællesskabende aktiviteter, både med andre borgere i Udsigten, men også på hele Magneten. Aktiviteterne kan b.la. være:

    • Busture
    • Gåture
    • ADL træning
    • Musik og sang
    • Cykling
    • Kreative aktiviteter
    • Naturliv

     

    Værkstedet

    Værkstedet er et § 103 beskyttet beskæftigelsestilbud, med fokus på produktion af kaffe og kreative opgaver. Formålet med beskyttet beskæftigelse, er at fremme borgernes deltagelse i et arbejdsmæssigt fællesskab og opnå en følelse af arbejdsidentitet. 

    Man kan se, følge og købe vores fine arbejde her: 

    https://www.instagram.com/butik_magneten/

    Hvem bruger Værkstedet?

    Borgerne har et moderat til lavt støttebehov, men skal være i stand til forholdvis selvstændighed, at indgå i produktionen og herudover have interesse og evner for det kreative eller håndarbejdsmæssige opgaver samt deltage i drift af butikken og kafferisteri. Der vil være mulighed for at afprøve nye færdigheder og teknikker indenfor vores område. Der ligges vægt på en rolig atmosfære, hvor man tager hensyn og hjælper hinanden. 

    Hvad laver vi i Værkstedet?

    Værkstedet ønsker at skabe en meningsfuld beskæftigelse, hvor den enkelte borger deltager i processen og oplaver arbejdsglæde og meningsfuldhed. 

    Der fremstilles brugskunst og ristes kaffe, som sælges i vores egen Butik Magneten, som er beliggende på Vesterbrogade 194. Borgerne på afdelingen brodere, syr, strikker, hækler og driver Magnetens kafferisteri. Der fremstilles smukker, lykønskningskort, puder, tasker og forskellige former for billedekunst, samt mange andre kreative ting. 

    Derudover er der sociale aktiviteter, på tværs af centret, som Værkstedet har mulighed for at deltage i. 

    I den nærmeste fremtid, udvider værkstedet med en ny beskæftigelse. Vi starter et kafferisteri som skal supplere vores eksterne kunder, botilbud, Café Bernhard og rådhuset med frisk ristet kaffe. På sigt vil kaffen også være at købe i vores Butik Magneten på Vesterbrogade, både i form af bønner og til at nyde på stedet. 

    I kafferisteriet vil der blive arbejdet med opgaver såsom: mængde sortering, opmåling, ristning, pakning og levering. Opgaverne varieret i kompleksitet, omfang og størrelse og kan derfor varetages af borgere med forskellige ressourcer.   

     

    Magneten er et åbent og transparent hus og pårørende er altid velkomne til at komme på besøg. 

    Når vi påbegynder samarbejde med en ny borger, er det muligt for pårørende at deltage i intromøde med relevant personale og ledelsen, samt få en rundvisning på Magneten. 

    Har du pårørende et ønske om et møde, er du altid velkommen til at kontakte den relevante afdeling med en forespørgsel. Vi afholder ikke faste møder med pårørende, men der kan være situationer eller perioder, hvor der er brug for et tættere samarbejde, dette vil vi selvfølgelig imødekomme. 

    Vi afholder i løbet af året, forskellige arrangementer hvor også pårørende kan deltage blandt andet vores årlige temafest og pårørendeaften. I slutningen af året, afholder vi desuden vores årlige julemarked. 

    Hovednummer 3821 5525

    Telefontid mandag til fredag fra kl. 07.30 til 13.30. Det er efterfølgende muligt at ligge besked på telefonsvare.  

    Tilbudsleder
    Rasmus Ulrik Holm Rasmussen
    Tlf.: 2898 5002 / Mail.: rara08@frederiksberg.dk

    Stedfortræder
    Anne Nyborg
    Tlf.: 2898 5003 / Mail.: anny06@frederiksberg.dk

    Administrationen
    Christina Jensen
    Tlf.: 3821 5533 / Mail.: chje10@frederiksberg.dk

    Rikke Damgaard Christiansen
    Tlf: 3821 5537 / Mail.: rich02@frederiksberg.dk

     

    Café Bernhard Tlf.: 2898 5041
    Bølgen Tlf.: 2898 5043
    Terrassen, ler og glas Tlf.: 3821 5535
    Terrassen, team 1 Tlf.: 2898 5034
    Terrassen, team 2 Tlf.: 2898 5035
    Værkstedet  Tlf.: 2898 5009
    MedieSkyen Tlf.: 2898 5001
    Haven Tlf.: 2898 5008
    Udsigten Tlf.: 2898 5059
    Bakspejlet Tlf.: 2898 5024

     

     

    Nærmeste metrostation er Lindevang eller Flintholm, ca. 800 meter fra Magneten.

    Nærmeste S-togs station er Flintholm. Der er direkte adgang til Magneten igennem Grøndalsparken. 

    BUS nr. 37 stopper lige ude foran døren.

    Der er tilknyttet 85 gratis offentlige parkeringspladser til centret. 

    Yderligere information

    Kontakt

    Magneten - Center For Social Virksomhed

    Bernhard Bangs Allé 43-45 
    2000 Frederiksberg

    Telefon: 3821 5525

    Send sikker digital post til Magneten