Bliv plejefamilie
At være plejefamilie kan betyde, at et barn eller en ung vokser op hos jer eller bor hos jer i længere tid. Det kan også betyde, at I har barnet i støtteophold eller aflastning i kortere eller længere perioder.
Plejefamilie:
En plejefamilie kan have et barn i fuldtidspleje eller i støtteophold eller aflastning.
- Støtteophold i plejefamilie:
Som plejefamilie med et barn i støtteophold giver du og/eller din familie et barn muligheden for at være en del af dit/jeres familieliv og er med til at skabe et trygt og stabilt miljø omkring barnets udvikling. Omfanget af støtteopholdet fastlægges med udgangspunkt i barnets behov og kan derfor variere. Det typiske er cirka hver anden weekend og eventuelt 1-2 ugers ferie. Ønsker du og din familie at være plejefamilie med et barn i støtteophold, skal I igennem den samme godkendelsesprocedure, som hvis I ville være fuldtidsplejefamilie. - Fuldtidsplejefamilie: En plejefamilie kan have et eller flere børn i fuldtidspleje. At være plejefamilie betyder, at du og din familie får muligheden for at gøre en forskel for et barn, som har brug for trygge og faste rammer. Ved at blive plejefamilie kan du og din familie give et barn muligheden for at være en del af jeres familieliv og være med til at skabe et stabilt miljø omkring barnets udvikling. Som plejefamilie modtager man et skattepligtigt vederlag, der fastsættes efter vurdering af barnets samlede situation og de krav der stilles til plejefamilien. Alle familietyper (enlige, par, familier med og uden egne børn mv.) kan godkendes som plejefamilier, hvis socialtilsynet vurderer, at man kan tilbyde et barn/en ung de relevante omsorgsmæssige og fysiske rammer.
- Netværksplejefamilie:
Børn og unge kan også anbringes i en netværksplejefamilie. Her lægges vægt på kendskabet og relationen mellem plejefamilien og barnet/den unge. Det kan for eksempel være tale om en anbringelse hos familiemedlemmer eller en anden familie/betydningsfuld voksen i netværket, som kender barnet/den unge. Som netværksplejefamilie modtager man ikke vederlag, men får dækket omkostninger til kost og logi ud fra en fast sats. - Aflastningsophold: Kommunen kan tilbyde midlertidigt aflastningsophold til børn med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der i en periode har et særligt behov for omsorg og pleje. Omfanget af aflastningsopholdet fastlægges med udgangspunkt i barnets og familiens behov og kan derfor variere.
For at have et barn i fuldtidspleje eller i støtteophold efter barnets lov (§§??), skal I godkendes som professionel plejefamilie af Socialtilsyn Syd. Det skyldes, at Frederiksberg Kommune, som drifter Socialtilsyn Hovedstaden, ikke må føre tilsyn med sig selv. Læs mere hos Socialtilsyn Syd
Familieafdelingens familieplejekonsulenter godkender netværksplejefamilier og familier, der skal have et barn med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i aflastning efter servicelovens § 84.
Hvis du vil vide mere om at være plejefamilie for Frederiksberg Kommune, kan du kontakte Frederiksberg Kommunes familieplejekonsulenter.
FamilieafdelingensFamilieplejekonsulenter@frederiksberg.dk
Telefon: 38 21 36 16
Kontakt
Familieafdelingen
Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1
2000 Frederiksberg
Telefontid
Mandag - torsdag klokken 8-16
Fredag klokken 8-13
Telefon: 3821 3616