SSP-organisationen i forvaltningens børne- og ungeområde består af en (koordinerende) SSP-konsulent, en ungekonsulent, det opsøgende team gadepiloterne samt lederen af SSP (sektionsleder i skoleafdelingen). SSP-konsulentens overordnede opgave er at koordinere og udvikle kommunens kriminalpræventive arbejde samt undervise og formidle viden til andre fagpersoner i SSP-samarbejdet. Det opsøgende team gadepiloternes primære opgaver er at opbygge relationer til udsatte unge, at rådgive og motivere de unge bl.a. i forhold til uddannelse og job, at etablere kontakt mellem målgruppen og det øvrige kommunale system, at have ugentlig tilstedeværelsestid på alle folkeskoler samt at rundere i kommunens områder. I familieafdelingen er ansat en specialkonsulent som indgår i alle sager, når der er tale om kriminelle eller kriminalitetstruede børn og unge under 18 år.
På Frederiksberg er SSP-samarbejdet bygget op efter netværkstanken: På alle folkeskoler er der etableret et SSP-netværk, som har deltagelse af de interessenter der er aktører i lokalområdet. Møderne tager udgangspunkt i konkrete hændelser og tendenser. Formålet med netværksmøder er at sikre samarbejdet og koordinationen omkring konkrete børn og unge. Netværket skal drøfte og koordinere aftaler, så der sker en fælles koordineret indsats omkring det konkrete barn/den unge. I netværket deltager de samarbejdspartnere, der er relevante i den konkrete sag. Omfanget af deltagere afhænger af politiets ungerapport og de enkelte sagers karakter. I sager omkring ungdomskriminalitet vil der typisk være repræsentanter fra Familieafdelingen, den unges skole og klub, SSP-konsulent, gadepilot og øvrige relevante aktører fra den unges liv.
Der afholdes som minimum 8 årlige netværksmøder i hvert SSP-netværk.
OBS-mødet
Frederiksberg Kommunes SSP og lokalpoliti har nedsat en koordinerende OBS-gruppe. På dette ugentlige møde deltager den koordinerende SSP-konsulent, den lokale kriminalpræventive betjent, specialkonsulenten fra Familieafdelingen og en gadepilot. På mødet udveksler man oplysninger i henhold til Retsplejelovens § 115 samt reglerne for underretnings– og tavshedspligt. SSP OBS-Gruppen muliggør en hurtig og tværfaglig indsats overfor børn og unge. Samarbejdet er tilrettelagt således, at mødet tager udgangspunkt i politiets døgnrapport omkring unge under 18 år. Medlemmerne beslutter, hvilke strategier og handlinger der iværksættes ift. konkrete unge.
Ved dette møde vurderes det (også), om der eventuelt skal iværksættes en særlig kriminalpræventiv indsats overfor den enkelte unge eller evt. overfor en gruppe af unge. Den kriminalpræventive indsats kan eksempelvis være, at familier og deres børn indkaldes til samtale med repræsentanter fra politiet, SSP og Familieafdelingen, og der her laves en fælles aftale omkring indsatsen overfor den unge. Hvis det vurderes, at der i et boligområde i en given periode er behov for en særlig kriminalpræventiv indsats, kan det aftales med politiet og gadepiloterne, at de har særligt fokus på de unge i området.
SSP-udvalget
Det øverste organ for SSP-Frederiksberg er SSP-udvalget, som er bredt sammensat af ledere og centrale medarbejdere fra Frederiksberg Kommune og fra politiet. Udvalget beslutter SSPs strategiske linje og fastlægger de konkrete kriminalpræventive indsatser rettet mod børn og unge.