Gå til hovedindhold

Hjælp og støtte til ældre

Frederiksberg Kommunes forskellige tilbud til ældre beskrives nærmere i kvalitetsstandarderne, som giver dig mulighed for at se, hvilken slags hjælp og støtte du kan få, hvis behovet opstår.

Indhold

    Find praktiske oplysninger om, hvor og hvordan du kan få hjælp om støttemuligheder i forhold til demensrelaterede udfordringer.

    Hjælp

    Demens er en fælles betegnelse for en række symptomer, som du kan få, når du har en demenssygdom. Tegn på demens kan være, at kognitive funktioner som hukommelse, koncentration, rumopfattelse, sprogfærdighed eller problemløsning begynder at svigte.

    Hvis du gennem en periode på mindst et halvt år oplever, at dine kognitive funktioner er blevet væsentligt ringere, så tal med din nærmeste familie, og drøft det med din læge.

    Problemer med dine kognitive funktioner behøver ikke være tegn på demens. De kan også forekomme i forbindelse med stress, depression eller andre sygdomme.

    Ønsker du yderligere rådgivning vedr. demenssygdomme, så kontakt demenskonsulenterne hos Frederiksberg Sundhedscenter på tlf.nr. 38 21 54 00 eller kontakt egen læge.

    En demenssygdom forandrer livet og hverdagen, og der kan opstå behov for rådgivning, støtte og fællesskab.

    Frederiksberg kommune har en række tilbud til borgere med demens og deres pårørende. Du finder et overblik over disse på Sund.Frederiksberg.dk.

     

    Støtte i hverdagen

    Hvis du har fået en demensdiagnose, kan du få støtte fra demenskoordinatorerne i hjemmeplejen.

    Demenskoordinatoren følger dig igennem dit forløb og vejleder løbende dig og din pårørende om kommunens tilbud ydermere kan demenskoordinatoren støtte dig til at søge aktivitetscenter eller plejebolig, videreformidle kontakt til visitationen når der skal søges om hjemmepleje, hjælpe med at igangsætte hjemmesygepleje til medicindosering samt hjælpe med at søge aflastning.

    Du kommer i kontakt med demenskoordinatoren ved at bede din egen læge, eller den hukommelsesklinik du er blevet udredt hos, om en henvisning.

    Derudover er du altid, også uden henvisning, velkommen til at kontakte Frederiksberg Sundhedscenter, hvor demenskonsulenterne har en række tilbud, som kan være en hjælp til at håndtere hverdagen med demenssygdom:

     

    Øvrige muligheder for hjælp og støtte i hverdagen

     

    Hvis du har brug for information vedrørende hjemmehjælp, hjælpemidler, træning, aktivitetscentre, plejeboliger, ældreboliger eller Movia Flextrafik kan du henvende dig til Visitationsenheden

    Er du førtidspensionist eller over 65 år, og får du ikke hjælp fra kommunen, så kan du i forbindelse med overfald, tasketyveri, indbrud eller lignende situationer få besøg af kommunens udrykningsberedskab. Beredskabet træder til, hvor der er brug for omsorg og støtte.
    I udrykningsberedskabet tager en ansvarshavende sygeplejerske imod henvendelser fra borgere, pårørende, politi, hospital, brandvæsen eller andre.

    Udrykningsberedskabet kan kontaktes på telefon 3821 3300 hele døgnet. Der bliver gennemført en opfølgende telefonsamtale eller aflagt besøg i dagtimerne på den efterfølgende hverdag med mindre, at der er tale om en akut situation.

    Kvalitetsstandarderne beskriver Frederiksberg Kommunes serviceniveau på ældreområdet. Formålet med kvalitetsstandarderne er først og fremmest at tydeliggøre og sikre sammenhæng mellem de politiske beslutninger om serviceniveauet og den hjælp som borgeren modtager i hverdagen. Kvalitetsstandarderne er således med til at sikre en ensartet indsats og tydeliggøre, hvad borgeren kan forvente fra kommunen.

    Kvalitetsstandarderne fungerer desuden som:

    • En information til kommunens borgere om serviceniveauer og arbejdsgange
    • Et arbejdsredskab for kommunens ansatte
    • Et styringsredskab for den politiske og administrative ledelse

    Frederiksbergs ældre er en mangfoldig gruppe. Dette afspejles i kvalitetsstanderne. Der er både tilbud til dig, der har behov for en samtale om din sundhed til dig, der har behov for let støtte til at klare hverdagen, og til dig, der har behov for en plejebolig.

    Du kan finde Kvalitetsstandarderne og dertilhørende kontaktinformationer under "Yderligere oplysninger" på denne side.

    Yderligere information

    Kontakt

    Visitation og Hjælpemidler

    Visitation og Hjælpemidler
    Vej 8, 13, 1.
    2000 Frederiksberg

    Servicebutikkens åbningstider

    Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag klokken 10-14
    Fredag klokken 10-13

    Telefontid

    Mandag, tirsdag, onsdag og fredag klokken 9-11
    Torsdag klokken 13-15

    Telefon: 3821 5020