Gå til hovedindhold

Høringssvar

Læs alle høringssvar til Lokalplansforslag for boliger og erhverv på Nordre Fasanvej og Nyelandsvej.

Indhold

    Indsendt af Lisbet Snoager Sloth, DN Frederiksberg

    Adresse Schlegels Alle 6
    Postnummer: 1807
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato tir, 09/04/2024
    Svarnummer * 40

    DN Frederiksberg finder at lokalplanforslaget for boliger og erhverv på Nyelandsvej åbner for en alt for høj bebyggelsestæthed, som vi frygter vil blive videreført på hospitalgrunden. Byggeriet er for højt med et alt for lille og snævert friareal.

    Vi har svært ved at se et bæredygtigt aspekt et i betonhus beklædt med en skalmur af tegl og ikke et muret byggeri, som præsenteret på borgermødet. Vi ønsker os en redegørelse for klima- og CO2 aftryk i forhold til Kommunens klimapolitik.

    Indsendt af Formand Gunnar Sørensen , Lejerbo Frederiksberg

    Adresse Lejerbo Frederiksberg
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato tir, 09/04/2024
    Svarnummer * 39

    Boligselskabet Lejerbo Frederiksberg har en væsentlig interesse i at kunne indgå i et samarbejde om projektet, da vi i forvejen er næsten nabo med 250 almene boliger på Ndr. Fasanvej 41 A-C og Seedorffvænge 10-36.
    Vores ejendomskontor er beliggende 100 meter fra det nye byggeri.
    Lejerbos vision for almene boliger er, at opføre gode velindrettet og lyse boliger med altan til en fornuftig pris og man sikre sig en god totaløkonomi for ejendommen fremtidige drift og dermed for de kommende beboerne.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 38

    Høring lokalplan 240

    Høring lokalplan 240.pdf

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 37

    Høring vedrørende lokalplan 240

    Høring vedrørende lokalplan 240.pdf

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 36

    Dejligt, at Frederiksberg Kommune tænker i seniorbofællesskaber.

    Savner, at der indtænkes mindre kælderrum for opmagasinering af kufferter, golfudstyr, skiudstyr og lignende for de aktive seniorer 55+.

    Rigtig godt, at der er indtænkt gode forhold til også cykler.

    Ville klæde ejendommen, at de firkantede karnapper også fik vinduer i siderne, og ikke kun i front på karnappen (som på andre ejendomme på Nordre Fasanvej). Både ift at kommende beboere får mere lys ind og udsigt samt i øvrigt medvirke til et lettere præg på bygningen.

    En ret bastant høj bygning, hvor en rød bygning får den til at virke væsentligt mere bastant, særligt set fra Nyelandsvej-siden/hjørnet. Op ad Nyelandsvej ligger hvide/lyse bygninger.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 35

    AKUSTIK I DET FÆLLES SPISERUM

    Jeg vil blot fokusere på en indvendig ting nemlig: " AKUSTIK "

    I et rum, hvor der måske skal sidde op til 50 mennesker - ( er der i øvrigt plads til dette?) - er det ekstremt vigtigt med endog en meget god akustik, da der er tale om personer op i alderen, hvor en del må formodes at have problemer med hørelsen / bruge høreapparat eller få disse problemer hen ad vejen.

    Men også for personer med normal hørelse giver god akustik velvære.

    Et seniorbofælleskab er jo blandt andet skabt for at skabe gode kommunikationsmuligheder blandt beboerne.
    Dette bør priorieres højt.

    Måske burde man også tænke på en teleslynge??
    Jeg ved, at andre seniorbofælleskaber har måtte tænke i disse tanker efter at byggeriet var færdigt.

    Måske småting i et stort og dyrt byggeri?
    Men jeg vil blot sætte fokus på dette.

    Hvis jeg igen tænker på kommunikation, vil dette foregår lettere, hvis man sidder ved små 6 mands borde og ikke langborde.

    Om der er plads til dette, kan jeg ikke se ud af tegningen?
    Det er klart - mener jeg - at fokus på og indretning af det indvendige sker sammen med de kommende beboere.

    Så bare " et lille pip " om noget væsenligt for mig som fagperson og for rigtig mange ældre, skulle jeg mene!

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 34

    En positiv ting er, at der kommer seniorboliger til Frederiksberg.
    Den nye bygning virker meget bombastisk. Havde håbet på, at man ville have skelet mere til nogle af de præmierede bygninger i og omkring Frederiksberg som, fremstår mere integrerede.

    Indsendt af Jens Vestergård, E/F Fasanhaven

    Adresse Seedorffs Vænge 2-8
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato man, 08/04/2024
    Svarnummer * 33

    I forlængelse af ejerforeningens høringssvar (svar nr. 32) : Vi er også interesserede i at indgå i følgegruppen.

    Indsendt af Jens Vestergård, Ejerforeningen Fasanhaven

    Adresse Seedorffs Vænge 2-8
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato man, 08/04/2024
    Svarnummer * 32

    Ejerforeningens høringssvar er i vedhæftede dokument.

    Høringssvar.pdf

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 31

    Hermed kommentarer til byggeprojektet på Nordre Fasanvej / Nyelandsvej:

    Vi synes højden på den foreslåede bygning er al for markant og bastant i forhold til de omkringliggende bygninger, og gadehjørneplaceringen taget i betragtning. Med en højde der rager en hel del over de beboede etager på bl.a. hjørnet af Nyelandsvej 63, betyder dette at al sollys i vores lejligheder bliver markant forringet, samt at vores udsigt og solnedgang ned af den vestlige ende af Nyelandsvej forsvinder. Derudover vil beboere i de nyetablerede lejligheder kunne kigge direkte ind i vores stue, hvilket jo heller ikke er et drømmescenarie, når man har været vant til privatliv. Et mindre og lavere byggeri må være mere optimalt for denne lokation.

    Dejligt med ældrebofællesskab, og at erhvervslejemålene er begrænset til 1 stk.

    Vi ønsker at deltage i følgegruppen, som borgmesteren foreslog til borgermødet, at man kunne blive en del af.
    Dette især så vi har mulighed for at blive varslet omkring støjgener - hvornår det topper - da dette kommer til at være en betydelig gene for os naboer gennem adskillige måneder/år.

    Indsendt af Karen Margrete Rasmussen

    Adresse Frederiksberg Alle
    Postnummer: 1820
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato man, 08/04/2024
    Svarnummer * 30

    Først og fremmest super godt med Frederiksberg Kommune første senior-bofælleskab centralt i byen.
    Kommentar 1: Jeg synes bygninger ud fra billeder fra vejene virker lidt for 'brutale' og uden sjæl, men måske løser mønster/leg med murstene det, især når man kommer fra nord (Ndr.Fasanvej) og fra øst (Nyelandsvej) er det synligt, det kunne evt. løses med niveau-forskelle i facaden, gesimser, udsmykninger eller andet og vindues-glassene delt i to, gerne forskelligt i de to glas i vinduet, selv om det fordyrer og giver flere samlinger.
    Kommentar 2: Der er 3-4 elevatorer, 3 til boliger, det er mange, også i vedligeholdelses(omkostninger), men umiddelbart kan det ikke løses uden det går ud over indkig? Det bedste ville være indgang fra vejene, men Indgang fra haven inviterer også til samvær.
    Kommentar 3: Det er projekteret for mange cykelstativer. Beboerne er seniorer og tæt på alting og formentlig har en del smidt cyklen.
    Kommnetar 4: At samle flere boformer (to forskellige lejer-typer) giver kun grobund til interesse-konflikter og to forskellige grupper med stor forskel i betaling af leje. Vi bor tæt på Frederiksberg, så mangfoldighed behøves ikke flytte ind i samme husnummer.
    Kommentar 5: Der bør etableres kælderrum på 4-6 m3, evt. på bekostning af antal parkerings-pladser. Jeg tror ikke så mange har biler og på sigt bliver der bygget parkerings-kældre på Hospitalsgrunden og vi har mange delebils-ordringer på Frederiksberg. Helst ville jeg være uden p-kælder især med elevator, da det er bekosteligt og plads-krævende.
    Kommentar 6: Dejligt med udnyttelse af lys, bygningen ligger også godt i forhold til vest og syd, godt med vinduer mod vest. Nabo-ejendommen Nyelandsvej har kun små bagtrappe- og karnap-vinduer.
    Kommentar 7: Jeg tænker en del naboer vil gøre indsigelse mod højde og altaner mv. Naboerne har til gengæld i mange årtier, vel altid været heldige at have en fin udsigt. Jeg ved det er brutalt, men naboerne ejer jo ikke matriklen.
    Kommentar 8: Fællesrummene er adskilt. De burde placeret med direkte adgang til dem og gerne, så man kan samle dem til et stort. Men gerne, så man kan booke dem adskilt (skillevægge eller andet)
    Kommentar 9: Jeg ønsker at bo i et seniorbofælleskab uden forskellige boformer og hvor der er mindst 30 lejligheder, således at samvær (eller manglende samvær) mv ikke bliver 'personligt' og der kan opstå mange forskellige interesse-grupper.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 29

    Inspiration:
    - Niels Ebbesens Vej 29, 1911 Frederiksberg !!!
    - Rosenkrantzgade 24, 8000 Aarhus
    - Ny Østergade 30, 1101 København
    - (Gl Kongevej 93, 1850 Frederiksberg)

    Har man ikke selv evnerne - så kopier!

    Indsendt af Morten Zøllner Wendelboe

    Adresse Nyelandsvej 69 2th
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato søn, 07/04/2024
    Svarnummer * 28

    Det er fint at se, at forslaget til lokalplan 240 tager udgangspunkt i omkringliggende bygninger og forsøger at tilnærme nogle farvemæssige og strukturelle temaer. Det er også fint at bygningen har skåret hjørnet mod vejkrydset.

    Jeg har dog en række forslag og kritikpunkter:

    1) Kommunen skal helt generelt ikke ændre bebyggelsesprocenten, med mindre kommunen ejer matriklen, og derved får økonomisk gavn af ændringen.

    2) Når kommunen har erhvervet sig ejendommen, bør bebyggelsesprocenten højst forøges til omkring 170. Derved følges den generelle bebyggelsesprocent på 110, men med en lille forøgelse som følge af at der er tale om en hjørnematrikkel.

    3) Matriklen ligger lavt, så det må forventes at regnvand ophober sig. Derfor bør stueetagen hæves med mindst et trin.

    4) Matriklen har en spids vinkel mod vejkrydset. Som det kan ses på plantegningerne, er der stort set intet "offentligt" fortorv på hjørnet, hvor der endda er en afrunding af vejforløbet. For blot få måneder siden, forhindrede blomsterkasser på matriklen fremkommelighed da man ikke kunne stå på matriklen og afvente grønt lys. Derfor bør matriklen tilrettes således at der ikke længere er en spids vinkel, og vejforløbet bør rettes op så det er knap så afrundet. Alternativt, bør matriklen skæres strå mod vejkrydset, således at fremkommeligheden på hjørnet sikres.

    5) De fleste ejendomme i området står oppudsede med horisontale bånd i stueetagen. Dette gælder også for de eksisterende bygninger på matriklen. Dette designmæssige element havde været fint at videreføre.

    6) Karnapperne bør udføres som reelle karnapper, i stedet for blot at være stilistiske udtryk. Som det kan ses i eksemplerne i materialet, har karnapper (på eksisterende bygninger) lysindfald fra siden. Dét er formålet med en karnap. Dels giver en ægte karnap lys til lejligheden, dels giver den beboeren mulighed for at kigge i forskellige retninger, og dels giver karnappen med sidevinduer et mere varieret udtryk i gadebilledet når bygningen ses på afstand skråt fra siden (altså når man kommer gående på vejen).

    7) Etagerne bør udføres med en etagehøjde som svarer til eksisterende bygninger, d.v.s.: Højden mellem hver etageadskillelse bør ligge på mindst 3 meter, således at loftshøjden ligger på omkring 2,80 meter. Dette giver bedre lys og luft i lejlighederne. Vinduerne kan derved placeres højere, så der kommer lysindfald fra himlen og så beboeren i højere grad kan se himmel og trækroner, snarere end grå biler på vejen.

    8) Ind mod naboerne på Nordre Fasanvej opstår der i forslaget en meget smal mørk gyde. Det er uheldigt, specielt når man tager i betragtning at nabobygningen ikke har vinduer i gavlen. Større afstand, med en begrønning af det frie rum, eller en sammenbygning med naboejendommen er at foretrække.

    9) Ind mod naboerne på Nyelandsvej bør der ikke være altaner, da bygningerne ligger tæt. Hvis der overhovedet bør være vinduer i gavlen, så bør de følge mønsteret fra ejendommene på Nyelandsvej, hvor vinduerne sidder ekstra højt, således at indblik minimeres.

    10) Altanerne fremstilles som "sammenbyggede", med vertikale konstruktioner som forbinder altanerne. Dette giver et sørgeligt monotont, upersonligt udtryk. Ønsker man at have klatreplanter langs altanerne, kan man nøjes med nogle lette vertikale wirer som planterne kan kravle på.

    11) Altaterne i gården ligger for tæt og giver indblik. Specielt altanen i hjørnet har for kort afstand til noboerne. Der er tale om en hjørneejendom, så lejlighederne i hjørnet, bør være store nok til at hver lejlighed har mindst én altan, og samtidig har en god afstand til naboerne.

    12) Generelt er det ærgerligt med "påklistrede" altaner på en ny bygning. Udnyt dog at bygningen er ny og lad altanerne passe ind så det virker som om altanerne ikke blot er en stangvare der blev klistret på i sidste øjeblik.

    13) Der bør reserveres god plads i kælderen til bil- og cykel-parkering. Derfor må det forventes at der kun kan være yderst begrænset plads til depot-rum i kælderen. En mere traditionel tagkonstruktion, hvor der anvendes skråt tag, kan give opbevarinsplads til beboerne. Med en bebyggelsesprocent omkring 170 er der netop plads til opbevaring under et skrånende tag.

    14) Det kan være en god idé at videreføre traditionen om at have en form for udsmykning/spir i hjørnet. Dette ses på mange andre hjørneejendomme på Nyelandsvej og generelt på Frederiksberg. Det virker dog kun, såfremt udsmykningen/spiret har en kvalitet i sig selv, og er en fryd for øjet.

    15) Forslaget og eksemplerne lægger sig tæt op ad en række nybyggerier i Carlsberg området. Der findes klart værre nybyggeri-områder, men jeg havde haft større forventninger til nybyg på Frederiksberg. Kan man ikke hoste op med et nyt design som virkelig vil noget, så er det bedre blot at kopiere ældre ejendomme. Eksempler på nybyg som blender fint ind er Langeland Plads 7 og Alhambravej 13-15.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 27

    SE VENLIGST DE MANGE SMUKKE FOTOS AF HUSE PÅ FREDERIKSBERG - se den medsende fil.

    Forvaltningen er blevet spurgt om bearbejdning og ændringer i forhold til bygningens udformning i lokalplan 240. (15/1 2024)

    Vi er nogle, der beder om, at man i højere grad forholder sig den byggestil, der ses på de medsendte fotos og i hvert til fælde gør bygningen 240 på lokalplanen " lettere " i hele farvevalget. Brug især en lys farve i stue og på 1. etage. Se på detaljering, der rent faktisk findes på mange bygninger på Frederiksberg.
    Se også Oasis Ny Østergade 30 - en smuk hvid bygning.

    Det er som om man har puttet en " grim ælling " ind på et meget markant hjørne, hvor der er svaner langs Nyelandsvej og et historisk Hospital, der ad åre skal fortrylles til et indbydende byggeri i følge de skitser, der foreligger.

    Mange ældre har boet på Frederiksberg i måske mere end 40-50 år.
    De elsker Frederiksberg, men flytter måske til et seniorbofælleskab - men KUN på Frederiksberg.

    Så forstå endelig, at tanken bag byggeriet tjener kommunen til ære og vil på sigt give nogle af kommunens ældre borgere et værdigt seniorliv.

    Se de smukke billeder af facader på Frederiksberg.
    De fleste med en lys farve i stueetagen.
    3 helt nye facader er indpasset på en smuk måde til de omkringliggende huse.

    billeder af FREDERIKSBERG facader-1.pdf

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 26

    Krav om 25% almene boliger i forbindelse med lokalplan 240?

    Vi er nogle der troede, at " Den blandede by " ville man praktiserer på Hospitalsgrunden med separate huse - nogle som andel, andre som ejer og igen andre som almene boliger.

    Og ikke som én model med almene og private boliger i samme hus!

    Vi tror, at prisen pr. m2 vil være forskellig for de almene og de private lejligheder i lokalplan 240? Tager vi fejl?

    Hvis dette er rigtigt forstået, så vil folk med det samme antal m2 komme til at betale forskellig husleje. Næppe en god måde at starte et seniorbofællesskab på?
    Men som sagt- vi er ikke vidende på dette punkt.

    Vi har svært ved at se, om der skal dannes 2 separate beboerforeninger?

    Hvis der skal anskaffes fælles ting, hvilke fordelingstal skal der bruges m2 eller andel af husleje?

    Vil kommunen få anvisningsret til de almene boliger?

    Vi synes, at der er skrevet rigtig mange sider om mursten m.v., men mangler i den grad at få belyst de konkrete tanker omkring den blandede by i samme hus.
    Så vi efterlyser en uddybning af dette emne!

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 25

    Det vil blive dejligt at få erstattet dette misligholdte hjørne med et levende og grønt byggeri.

    Der er stor interesse for seniorbofællesskaber på Frederiksberg, og dette byggeri er derfor imødeset med interesse.

    Den foreslåede bygning virker dog meget stor og anmassende med sine røde teglsten op mod de lyse nabohuse på Nyelandsvej. Måske forsøger bygherren at spejle bygningen Nyelandsvej nr 73, med sine røde tegl og det flade tag.

    Bygningen vil passe bedre ind og syne mindre dominerende, hvis den i stedet bliver i opført i lyse farver, som fx den modstående bygning i krydset, Nyelandsvej nr 54, eller den nyopførte ejendom på Niels Ebbesensvej 29 med lyse kvadersten i stuetagen, men med dannebrosvinduer som i de fleste andre boliger på Frederiksberg.

    Havesiden ser indbydende ud med sine bede og pergolaer. Men der er fortsat murværk på to sider.
    Måske kunne man - med Kommunens bistand - fra starten arbejde på en gårdsammenlægning med naboejendommene. På denne måde kunne flere af boliger på både Nyelandsvej, Nordre Fasanvej og Seedorffs Vænge nyde udelivet mellem husene.

    Indsendt af Frederiksberg Handicapråd

    Adresse Smallegade 1
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato fre, 05/04/2024
    Svarnummer * 24

    Vedhæftet Frederiksberg Handicapråds høringssvar.

    Handicaprådets høringssvar vedrørende lokalplansforslag 240 for boliger og erhverv på Nordre Fasanvej og Nyelandsvej.pdf

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 23

    Allerførst glæder jeg over, at der kommer et seniorbofællesskab, som der er behov for. Det ligger nær indkøb og transportmidler som bus og Metro.

    Jeg glæder mig over separate altaner, lyddæmpende vinduer og gennemlyste lejligheder. Det er fint, at adgangen til opgangene sker via den fælles gård, hvilket øger samspil og kontakt mellem beboerne.

    Det er et problem, at kælderen prioriteres til biler. Selvom jeg har bil, så vil jeg gerne reducere antal P-pladser og prioritere private opbevaringsrum på mindst 5 m2. Mange af de kommende beboere vil komme fra større boliger og vil have behov for opbevaring. I alle andre seniorbofællesskaber er der sådanne opbevaringsrum.

    Der er afsat rigtigt mange parkeringspladser til cykler og det fylder meget i gårdhaven. Jeg vil opfordre til, at dette revurderes - idet mange af de ældre beboere måske ikke længere cykler.

    Jeg forstår ønsket om "den blandede by" - men jeg er meget bekymret for, at to forskellige typer lejere vil komme i interne konflikter om drift af fælleslokaler og gårdhave. Der vil let komme en opdeling i "dem og os" og interne beslutningsgange kan blive mere besværlige.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 22

    Den planlagte nye bebyggelse passer slet ikke ind i de nuværende eller kommende omgivelser. Et nyt hus er velkommet, men bør tilpasses de lavere omkringliggende bygninger samt være en overgang til de kommende byggeri på hospitalsområdet.
    En lavere og en ikke så kompakt, betonklodsagtig, bygning ville pryde området og kommunen.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 21

    Frederiksbergs DNA
    GØR DE NEDERSTE ETAGER LYSE OG LETTE
    Det kendetegner Frederiksberg.

    For os der kender Frederiksberg og holder af byen, er der så mange smukke ældre bebyggelser med karnapper, hvor mange af bygningerne har en lys farve i stuetage og på 1. sal`s murværk

    DET GØR BYGNINGERNE LETTE AT SE PÅ

    Den skitserede bygning, der dækker 2 gader er et fremmedgørende element, der ikke hører til på Ndr. Fasanvej og som genbo til det kommende byggeri på Hospitalsgrunden, kan man blive bekymret for, hvordan den nye del af det kommende byggeri her kommer til at se ud?

    Naturligvis skal den nye bygning ses i sammenhæng med de kvaliteter, som mange huse har på Frederiksberg - især de hvide huse på Nyelandsvej og de mange forskelligt farvede huse på Ndr. Fasanvej samt de gamle hospitalsbygninger.

    De ældre borgere, som er mål for denne bebyggelse fortjener en indføling fra arkitektside. Disse borgere kender og ønsker at fastholde det DNA, som gør byen værd at bo i som også hidkalder nysgerrige turister.

    Den massive bygning der er " til høring " lige nu fremkalder ikke smil og dopamin til hjernen. Det skal man ind i gården for at opleve. Her giver fælles rum fælles forståelse.
    Et meget fint gårdrum.

    Ansigtet udadtil i denne bygning giver en nedtrykt stemning og kendertegner på ingen måde det forhåbentlig rige seniorliv, der skal leves inde i bygningen og i gårdhaven.

    Karrébebyggelsen skal forbedre og forskønne strukturen på Ndr. Fasanvej og Nyelandsvej. Svært at se, hvad det skitserede byggeri giver tilbage til kommunen rent arkitektonisk set.

    Men forhåbentlig vil et seniorbofælleskab givet et værdigt og trygt liv for de ældre, der ønsker at flytte for at bo i et fælleskab.

    Indsendt af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur på Frederiksberg (FBLF)

    Adresse v/formand Ditte Thye, Pile Allé 45
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato tor, 04/04/2024
    Svarnummer * 20

    Forslag til lokalplan 240 for boliger og erhverv på hjørnet af Nordre Fasanvej og Nyelandsvej

    Bestyrelsen har med stor interesse læst lokalplanforslaget og det tilhørende kommuneplantillæg.

    Det forundrer bestyrelsen, at kommunalbestyrelsen fremsætter lokalplanforslaget og kommune-plantillæg i offentlig høring, når fagudvalget på møde den 15. januar, Magistraten og kommunalbestyrelsen den 29. januar er enige om at den foreslåede bebyggelse ikke er tilpasset stedet. Det fremgår af vedtagelsen at, citat ”forslaget skal bearbejdes yderligere i forhold til bygningens udformning, højde, detaljering og kantzone”.

    Det er forbavsende, at lokalplanforslaget ved behandlingen i fagudvalget ikke tilbagesendes til administrationen til fornyet forhandlinger med bygherre om et reduceret projekt. Det vil være en sædvanlig procedure. Vi er i den situation at den samlede kommunalbestyrelse ikke finder skitseprojektet velegnet til stedet. Dette lokalplanforslag bør derfor ikke vedtages endeligt.

    Der er tale om at nedrive to bevaringsværdige etagehuse, som i kommuneplanen er udpeget som SAVE - 4. Bestyrelsen vurderer, at denne etagehusbebyggelse godt kan nedrives, idet den er meget nedslidt og væsentligt ombygget. Den kommende etagehusbebyggelse som skal erstatte disse to fritliggende etagehuse skal have de samme arkitektoniske kvaliteter, herunder samme ”lethed” og være tilpasset stedet, herunder Nyelandsvejs grønne bebyggelse og være en ”forsmag” for det kommende boligbyggeri på Frederiksberg Hospital.

    Bestyrelsen vurderer, at tegnestuen har foreslået et materiale- og farvevalg som er tilpasset etagehusbebyggelsen på Nordre Fasanvej. Det er også vigtigt at understrege at den kommende boligbebyggelse opføres med bygningsfremspring m.m. som gør facaden ”levende” til forskel fra nabobebyggelsen mod syd på Nordre Fasanvej.

    FBLF gør indsigelse mod bebyggelsesprocenten og etageantallet.

    Bebyggelsesprocenten stiger fra 110 til 280 og etageantallet stiger fra 5 til 6 etager. Naboejendommene er 3½, 4½ og 5 etager på den modsatte side af Nordre Fasanvej. På Frederiksberg Hospital er bebyggelsesprocenten 100 og den maksimale etageantal er 5. De eksisterende bygninger på hospitalsgrunden mod Nyelandsvej er på maks. 4 etager.

    Bestyrelsen vurderer, at det ikke er muligt at skabe en sammenhæng med respekt for de meget bevaringsværdige fritliggende hvidpudsede etageejendomme på Nyelandsvej uden at nedsætte etageantallet til maks. 4 etager. Det kommende byggeri skal i naboskel have samme etageantal og bygningshøjde som nabobebyggelsen. Endvidere skal den kommende bebyggelse respektere den samme afstand til naboskel, som der er mellem de tre eksisterende fritliggende etageejendomme.

    Bestyrelsen stiller sig uforstående over hvorfor gadedørene er flyttet om på bagsiden af den kommende etageejendom, hvilket er meget fremmedartet på Frederiksberg.

    Bestyrelsen gør opmærksom på, at denne etageejendom reelt har fladt tag, hvilket også er fremmedartet både på Nyelandsvej og Nordre Fasanvej.

    Bestyrelsen vurderer, at gårdhaven bag etagehusbebyggelsen er meget lille. Det er ikke muligt at indrette udearealet til ophold for så mange beboere, som skitseprojektet muliggør. Endvidere vil gårdhaven ligge i skygge det meste af dagen.

    Indsendt af Bjarne Lindqvist, Formand for bestyrelsen

    Adresse Nyelandsvej 63 / Nordre Fasanvej 48
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato tir, 02/04/2024
    Svarnummer * 19

    Vi ser frem til en byfornyelse af et meget forsømt område.
    Undertegnede vil gerne være med i følgegruppen for projektet.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 18

    Vedr. forslag til lokalplan 240 og kommuneplantillæg 7.
    Det planlagte byggeri ser som udgangspunkt rigtig fint ud.
    Der er gjort gode overvejelser omkring taglinjer til naboer både på Nordre Fasan Vej og på Nyelands Vej.
    Jeg vil dog anbefale beige/grå mursten i stedet for rødsten. Det vil give et “lettere” look og passe fint ind med de omkringliggende bygninger. Der er i øvrigt mange forskellige farver på bygninger langs Fasanvejen.
    Kunne det mon være muligt med vinduer med en art sprosser, så de store glasarealer kunne brydes lidt?

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 17

    Jeg tilslutter mig høringssvar nr. 14 og er dybt forundret, at politikerne nu vil give tilladelse til nyt byggeri, fordi det gamle bevaringsværdige med SAVE-værdi 4 er misholdt.
    Ydermere vil man bygge så tæt og højt, at det står i rent misforhold til det omliggende. Det ser ud som om bygherren vil forføre politikerne med almene boliger og seniorboliger, som der simpelt hen ikke er plads til. Det må være nok, at der kommer nogle på hospitalsgrunden, så der er ingen grund til at bygge en borg på denne grund.
    Hvis denne kæmpebygning bliver tilladt, vil det bane vej for et overbebygget Frederiksberg, hvor spekulanter vil rive de gamle villaer ned til fordel for sådant kæmpebyggeri. Jeg kan sammenligne med Peter Bangs vej 100, hvor Netto ligger. Dengang i 90'erne blev der revet to villaer ned, men den ny bygning blev ikke så høj som de omliggende bygninger på Peter Bangs Vej. Hvis dette forbillede skulle følges, vil der måske ikke være økonomi til et nyt byggeri, men lad så det gamle ligge og kræv en bedre vedligeholdelse og gårdsanering! Endelig må politikerne se i øjnene, at Frederiksberg er Nordens tættest bebyggede område, og der simpelt hen ikke er plads til mere. Det bliver jo heller ikke nødvendigt med det dalende befolkningstal.

    Indsendt af Inge Damkjær, Nabo

    Adresse Seedorffs Vænge 4, 1.tv
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato søn, 24/03/2024
    Svarnummer * 16

    Min lejlighed vender direkte ud til hjørne-grunden på Ndr Fasanvej/Nyelandsvej, og min ejerforenings baghave støder direkte op imod grunden.

    Jeg har, som Fr.berg´s motto beskriver "alle skal ha udsigt til mindst et træ" stor glæde af, at kigge over på de store flotte træer på Hospitalsgrunden og himlen over dem. Jeg har købt lejligheden for under et år siden pga. ovenstående, pga lysindfald, beliggenhed og de åbne lyse udendørs arealer, men hvad kan der komme til at ske nu?

    Jeg deltog i fremlæggelse af byggeprojektet/borgermødet og må udefra det, konstatere at en bygning på hjørnet på næsten det dobbelte antal etage-meter end vores bygning præsenterer, vil ødelægge en stor herlighedsværdi her fra min og de øvrige lejligheder beliggende bagved, i nummer 4 og 6.
    Vi vil få betydelig mindre lysindfald, bemærk ikke skygge, men almen dagslys. De nederste etager vil ikke kunne se himlen fra lejlighederne og alt hvad der hedder udsigt til træ toppe forsvinder fuldstændigt. Vores bygning på 4 etager bliver helt klemt inde.

    Ved indgangen til vores gårdrum fra Ndr Fasanvej, vil der opstår en smal mørk port, hvor et højt hus med to høje gavle vil udgøre en stor påvirkning af vindforholdene. Høje mure, der mødes kan påvirke klimaet på de omkringliggende arealer. Jeg forudser, at baghaven for det meste vil være betydelig mere blæsende og koldere, både her og i det nye projekts udeareal. Omkring høje hus/gavle kan der være 4 gange højere vindhastighed end normalt Det er der ikke lavet konsekvensberegninger på, kunne man konstatere på mødet.
    Nogle steder kan det påvirke både gårdmiljøer og altanmiljøer, så ingen reelt har glæde af deres uderum. Er det ønskværdigt?

    Byggeriet bør minimeres i højde og volumen, for at passe ind i det omgivende miljø og ikke mindst for at bevare gode forhold for de eksisterende beboere i området.

    Indsendt af Frederiksberg Seniorråd

    Adresse Smallegade 1
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato lør, 23/03/2024
    Svarnummer * 15

    Se vedhæftede

    Seniorrådets høringssvar vedrørende lokalplan 240 - Nordre Fasanvej-Nyelandsvej.pdf

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 14

    Der har tidligere været behandlet et lignende projektforslag i By- og Miljøudvalget den 30. oktober 2017. Dengang var det By- og Miljøudvalgets vurdering, at “Forvaltningen finder, at bevaringsværdig bebyggelse ikke bør nedrives, med mindre et nyt projekt tilvejebringer helt særlige værdier, der opvejer det eksisterende. I revurderingen af bygningernes bevaringsværdi er der således set på den samlede kontekst, samt en vurdering af, om det nye projekt tilføjer endnu flere værdier til sammenhængen end den eksisterende bygning. Det foreslåede projekt optager meget fint etageantallet fra de tilstødende ejendomme, men vurderes ikke at rumme signifikante arkitektoniske og bymæssige værdier eller en god markering af hjørnet.

    Den eksisterende bebyggelse er lavere end på de tilstødende, bevaringsværdige ejendomme. De er fritliggende og indgår dermed ikke i karréstrukturen, der er fremtrædende i kvarteret. Det spiller fint sammen med sammenhængen til hospitalsområdet med lavere og fritliggende bygninger. Dette hjørne trænger ikke til en høj markant moderne hjørnebebyggelse, men fremstår med sin nuværende bygningstypologi og arkitektoniske udtryk som en god overgang til det kommende byudviklingsområde på hospitalsgrunden.”

    Helt tilbage til den 9. marts 2015 søgte den daværende ejer af ejendommen udvalgets stillingtagen til at nedrive den eksisterende bebyggelse. Forvaltningen nævner i referatet fra 2017, at “der bevidst har været gjort så lidt som muligt for at opretholde bygningernes stand - formentlig med den hensigt at modne en beslutning om nedrivning”.

    Det betyder, at der siden 2015 i hvert fald har været to investorer, der ville/vil opføre en ny ejendom på grunden. Man fornemmer - ligesom det daværende udvalg - at ingen af de to investorer på noget tidspunkt har været interesseret i at istandsætte den smukke ejendom fra 1927, men i stedet har ladet den forfalde med henblik på opførelse af et nyt og alt for højt byggeri. Der er gået 9 år, og der er intet blev gjort for at bevare ejendommen. Det er dybt bekymrende.

    Luftforurening, lys og træer
    Luftforureningen bliver mere koncentreret i krydset Nordre Fasanvej/Nyelandsvej, hvis en ny ejendom opføres. Bilerne holder stille - og det fra 4 sider - og derfor må man formode, at forureningen stiger, da en del af det åbne rum derved forsvinder.

    På din geo.dk fremgår det, at “der er høj luftforurening på Nordre Fasanvej 45. Luftkoncentrationen af kvælstofdioxid (NO2) er 28.0 µg/m3, hvilket er langt over gennemsnittet i Danmark men dog under EU's grænseværdi på 40 µg/m3. NO2 dannes i forbrændingsprocesser i biler, lastbiler, kraftværker, o.s.v. og høje koncentrationer af NO2 indikerer derfor dårlig luftkvalitet.”

    Der er ingen grund til at følge EU’s grænseværdi. Kommunalbestyrelsen bør i stedet tænke mennesker ind, som alt andet lige kommer i første række. Hvis vi som mennesker skal trives, bør det også være i et ordenligt - og allerhelst - luftforureningsfattigt miljø. Børnehavebørn og skolebørn, der hver dag krydser Nordre Fasanvej/Nyelandsvej bliver i dag, og hvis byggeriet opføres, i stigende grad udsat for endnu mere luftforurening.

    I projektforslaget fremgår det desuden, at “indtag fra mekanisk ventilation skal placeres længst væk fra gaden”. Derved erkender man jo indirekte, at der er en massiv luftforurening på både Nordre Fasanvej og Nyelandsvej.

    Når der bygges højere vil det fjerne meget af dagslyset til Nordre Fasanvej og Nyelandsvej, og man kan se på træerne langs Nordre Fasanvej, at de allerede nu har det svært. Bebyggelsen vil også tage lys fra de store træer ud mod Nyelandsvej (Frederiksberg Hospitalsgrund).

    Klima-, Plan- og Boligudvalget påstår, at byggeriet er et løft for området, men det kan aldrig blive et løft at bygge højt, fjerne lyset samt skabe mere forurening.

    Forslag
    Kun fantasien sætter grænser. Ex. kunne der opføres et lægehus ved at lukke lægeklinikken på hospitalsgrunden, som så i stedet kan anvendes til ex. boliger (hvis de eksisterende bygninger bevares, når kommunen overtager grund og bygninger). Køber ikke den begrundelse, at bygningerne ikke kan renoveres. Det er et spørgsmål om midler og god vilje.

    Konklusion
    Det foreslåede projekt er i god tråd med kommunens målsætning om flere blandede boligtyper. Derfor “falder projektforslaget på et tørt sted”, må man desværre sige.

    Kommunalbestyrelsen bør udvise respekt for området, og ikke bare uddele tilladelse til et byggeri som både er for højt, for markant, og som bestemt ikke passer til hjørnegrunden.

    Indsendt af Kjeld Spanggaard

    Adresse Nordre Fasanvej 54, 2. TV
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato fre, 22/03/2024
    Andre oplysninger
    Bestyrelsesmedlem i Seniorbo-Frederiksberg
    Svarnummer * 13

    Som nabo (jeg bor i “Guldborghus” på det modstående hjørne af Nordre Fasanvej og Nyelandsvej) hilser jeg det kommende byggeri velkommen. Det bliver en forskønnelse af området. Det er i det hele taget en gevinst for Frederiksberg, at der bygges flere boliger, og det er meget positivt, at 25% bliver almene boliger for folk med mere almindelige indkomster. Ikke mindst synes jeg, det er en rigtig god ide, at bygningen indrettes til et seniorbofællesskab, som der er stor efterspørgsel efter blandt kommunens seniorer.
    Ud fra de skitser, der præsenteres i lokalplanforslaget, ser det ud til at blive et smukt byggeri - ikke mindst gårdhaven, der ser ud til at kunne blive et dejligt område.
    Jeg vil foreslå, at man benytter nogle lysere teglsten, hvilket jeg tror vil give bygningen et lettere udtryk. Jeg har forstået, at man har valgt de mørkerøde teglsten for at matche farven på hjørnebygningen mod øst, der er i røde teglsten. Men man kunne også vælge at matche farven på hjørnebygningen mod nordøst (“Guldborghus”), der er lys grå/beige. Eller matche farverne på hjørnet mod nord - Hospitalsgrundens gule mursten.
    Jeg vil i øvrigt gerne indtræde i den følgegruppe, som borgmesteren omtalte på borgermødet.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 12

    Lidt synspunkter om ejendommen.
    Det er jo en af de lidt pænere ejendomme, af nybyggeri at være, faktisk ret pæn, men jeg synes dog godt, det kunne gøres lidt bedre.

    Man har lavet lidt udhæng på facaden, formentlig for at bryde facaden, så det ikke bare bliver en lang mur og det er jo rigtig godt, man kalder det en karnap, men de karnapper tjener næppe noget formål for boligerne, de er der mere for at bryde facaden, men hvorfor ikke bygge nogle rigtig store flotte karnapper i stedet, ligesom på nabobygningerne, på Nyelandsvej 67 - 71.
    I en karnap skal man jo også kunne se skråt ud til siderne, det er jo ligesom formålet med en karnap, foruden, at det giver et bedre lysindfald i boligen og lidt vinkler i stuen.

    På Nyelandsvej,
    er der en lodret vinduesrække, der er lukket noget inde, fordi murene ved siden af, går længere ud (de såkaldte karnapper), så fra de vinduer kan man altså kun se lige ud, det duer da ikke.

    Så er der de orange over/underlæggere på vinduerne, de rillede under vinduerne ser okay ud, men byg dog med en mursten, i stedet for de glatte overlæggere, over vinduerne, for de ser ikke godt ud, det ser nærmest ud som om, de er der, fordi det var nemmere og billigere i selve byggeprocessen.
    Men man kunne jo godt gøre lidt mere ud af facadeudsmykningen.

    Så er der vinduerne,
    Det er blevet så moderne, at bygge høje slanke vinduer, næsten ned til gulvet, med stort indkig og med dårligere udkig, det vil man også gøre her.
    Vinduer bør være brede og med en mur mellem gulv og underkant af vinduet, det er meget flottere og giver et langt bedre udkig og dårligere indkig, hvilket må være formålet, med et vindue.
    Så kan man have høje slanke vinduer, i en altandør.
    Det ville se godt ud med brede vinduer, generelt i ejendommen og så en fransk altan på hjørnet, så bryder det ligesom ensartheden.

    Så kan man ikke komme ind i ejendommen fra gaden, undtagen en enkelt opgang på Nyelandsvej. men man skal en omvej, om i baggården, for at komme ind, det synes jeg nu heller ikke er særlig smart.
    Ligeledes er der ikke noget lysindfald i trappeopgangen, bortset fra i stueetagen, fordi man lægger dem midt i ejendommen.
    Det bliver hurtigt en kedelig tur op og ned ad trappeopgangen, hvis der ikke er lysindfald, måske der er ovenlys vinduer, men det er næppe nok.
    Trappeopgangen er nok også, som i alt andet nybyggeri, smal hård og kedeligt, disse moderne trappeopgange, er der jo bare for, at folk jo selvfølgelig, skal kunne komme ind og ud af deres boliger.

    Men hvorfor ikke bygge dem, ligesom i gamle dage, i de Frederiksbergske ejendomme, hvor trappeopgangene var brede, hyggelige, udsmykkede og byder folk velkomne ind.
    Det er så hyggeligt, at gå op og ned af disse gamle brede og hyggelige trappeopgange,
    i modsætning til disse nye kolde golde smalle trappeopgange, ikke engang gelænderne, gør man noget ud af mere.

    Nu er der jo ikke nogen plantegninger over boligerne, men mon ikke det er, som det er mest i nybyggede ejendomme, hvor rummene er små og køkkenelementerne, er sat inde i stuen.

    Værelser bør ikke være mindre end 10m2, helst minimum 12m2, stuen/stuerne bør samlet set være mindst 30m2, helst 40m2,
    Jeg ved godt, det er moderne med køkken/alrum, men det skal jo ikke sættes inde i stuen, lad det i det mindste være et åbent køkken, men stadig som et separat rum.

    Så er der altanerne, det er noget, der bare er sat uden på bygningen, som om man har tænkt, nå ja, så skal vi jo da også have nogle altaner og så klistrer man, dem bare udenpå.
    Hvorfor ikke integrere dem i bygningen, det vil se meget flottere ud.

    Bil-elevator, det lyder jo smart og fancy, samtidig er det pladsbesparende, men der er dét, ved en sådan elevator, at der vil være nogle dage, hvor den er ude af drift, så kan man hverken komme ud eller ind af dén parkeringskælder, mon ikke en almindelig bilrampe ville være bedre.

    Mellem Ndr. Fasanvej 43 og 45 går bygningerne ikke sammen, fordi så bygger man jo ind på nabogrunden, men det betyder jo så, at der bliver en høj smal slugt mellem de 2 bygninger, men mon ikke, at naboerne ville være lige så interesseret i, at bygge ejendommene sammen og så i stueetagen, have en fælles bred indgang om til gårdhaven/ gårdhaverne, for måske ejendommene omkring, også kunne være interesserede i, at have en stor fælles gårdhave og parkeringskælder.
    Her tænker jeg på ejendommene, Seedorf vænge 2, 4 og 6, samt Ndr. Fasanvej 43 og 45 og Nyelandsvej 67.

    Ligeledes i passagen mellem Nyelandsvej 67 og denne bygning, kunne man måske være interesseret i en bred indgang, i stedet for, at den er delt op af en mur og på den måde, få 2 smalle indgange,
    hvis den er bred, så kunne man have en port, ind til hver sin gårdhave efter bygningerne, medmindre man er interesseret i, én stor fælles gårdhave.
    Det ville i hvert fald være flottere og mere praktisk, med en bred indgang.

    Jeg synes det er rigtig godt ejendommen er trukket tilbage, så den flugter ved Nyelandsvej 67.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 11

    Det nuværende byggeri er let og luftigt, men forfaldent. Det foreliggende projekt er forfærdeligt. Alt for stort og højt og alt for bastant. Det er udtryk for at man ønsker at maksimere antallet af beboere på Frederiksberg, selv om Frederiksberg i forvejen er det tættest befolkede område i København. Arkitektonisk passer det ikke ind i forhold til de relativt lave, lyse ejendomme i området.
    Tanken om den blandede by med mange forskellige boligtyper er god men udtrykket er bastant og bebyggelsesgraden er alt for stor.
    Som der står i materialet giver de store bygninger mere skygge end de nuværende. Inden vi ser os om er Frederiksberg omdannet til et område som de gamle baggårde, hvor solen aldrig kommer ned, i hvert fald om vinteren.
    Er det ikke på tide at Frederiksberg begynder at skalere byggerierne ned i stedet for at skalere op, som det har været sædvanen hidtil? Fortætningen er hidtil blevet større og større, er det ikke på tide at gøre fortætningen mindre?

    Indsendt af Charlotte Wognsen

    Adresse Nyelandsvej 71, 1. tv
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato fre, 15/03/2024
    Svarnummer * 10

    Deltog i borgermødet - er grundlæggende positiv. Flot at byggelinjen trækkes tilbage og godt, at detailhandel (fx. Netto/Rema) ikke tillades.
    Godt at bygningen får et afskåret hjørne - det vil lette trafikken på et travlt hjørne.

    Negativt: Bygningen bliver for høj og overdøver de omkringliggende bygninger. Slet en etage.

    Negativt: Ejendommene Nyelandsvej 67-71 er lavet med tre stuer en suite til gade-siden. Kommer der altaner i gavlen ind mod Nyelandsvej 67, vil beboerne på tæt hold få indkig lige igennem hele lejligheden hos naboen. Så disse gavl-altaner bør udelades.

    Negativ: De sandfarvede ornamenter under vinduerne er meget "FRB-fremmede". Det ser kitchet ud. Der bør i stedet arbejdes med at fremhæve hjørnerne på ægte FRB-maner - helt ligesom det er gjort på de nuværende bygninger.
    Arkitekten på mødet var lidt afvisende, fordi det vil ende med en "hendes ord" en pastiche (efterligning) af gamle bygninger. Men byg nu det, som folk godt kan lide at se på. Det kan fint gå at mikse nyt og gammelt. Det er med succes gjort andre steder i byen.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 9

    Nedenstående billede er min udsigt, hvor der er himmel og træer. Med det nye forslag vil der blive fuldstændig lukket af for den begrænsede udsigt, vi har i dag. Ifølge forslaget bliver det et meget bombastisk og alt for højt byggeri.

    udsigt.jpg

    Indsendt af Peter Viereck, Ejerforeningen Nyelandsvej 67

    Adresse Nyelandsvej 67, 2.th
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato tor, 14/03/2024
    Svarnummer * 8

    Som nabo til ejendommen på hjørnet af Ndr. Fasanvej/Nyelandsvej, glæder det os, at der bliver bygget nyt på hjørnegrunden og dermed ryddet op i det ikke attraktive hjørne.

    Vi har indsigelse mod, at der bliver bygget tættere på Nyelandsvej 67 end hvor den nuværende bygning starter, d.v.s. Mindst 5 m fra skel til Nyelandsvej 67.

    Vi har indsigelse mod den planlagte bebyggelses højde, og ønsker bygningen 1 etage lavere end det skitserede.

    Vi har indsigelse mod altaner på gavlen mod Nyelandsvej 67. Begrundet i indkig i gavlvinduer i Nyelandsvej 67.

    Vi forudsætter at gårdniveau ikke hæves, men fastholdes på nuværende kote.

    Vi forudsætter ny hegnsmur mod Nyelandsvej 67, opført som muret væg i røde mursten med enhøjde som den nuværende eller ca. 2,5 m.

    Endelig er vi villige til/ interesseret i , at indgå i den af borgmesteren foreslåede følgegruppe.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 7

    Som nabo til ejendommen er jeg bekymret for både højde og arkitektonisk udformning af det nye byggeri. Et højt byggeri i røde mursten vil bryde med de smukke hvidpudsede facader i naboejendommene nr 67-71 på Nyelandsvej og sandsynligvis også fjerne lys/sol i haverne til disse huse, hvilket vil forringe kvaliteten for udeliv og privatliv pga det høje byggeri. Det virker desuden ikke særlig bæredygtigt at nedrive smukke gamle ejendomme og erstatte dem med nybyggeri og ej heller forskønnende for byen.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 6

    INGEN CYKLER I GÅRD OG PÅ GADE.

    Frederiksberg skal være en cykelby med cykler smidt og stillet alle mulige steder, hvilket bestemt ikke forskønner byen - tværtimod.

    Når man nu skal have plads til så mange cykler i det skitserede byggeri, hvor der er elevator til underjordisk parkering,
    kunne man så ikke slippe med cykelstativer både på Nyelandsvej samt i den grønne gård.

    Og 2 cykelparkeringspladser pr. bolig. Formentlig vil lejlighedsstørrelserne i nogen grad lægge op til singler og har de 2 cykler hver?
    Rent faktisk bliver der vist flere og flere ældre, der slet ikke tør cykle på Frederiksberg.

    Med bus stoppested og Metro tæt på den kommende bebyggelse og på sigt måske en Metro, der standser ved Hospitalsgrunden, så kunne man håbe på, at mange ældre vil benytte sig af offentlige transportmidler, som vel også er et politisk ønske?

    Men altså - alle cykler ned under jorden, bl.a. så den grønne beplantning på Nyelandsvej ikke skæmmes af stående og væltede cykler.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 5

    Det er til stor frustration og ærgrelse at det planlægges at erstatte lave bevaringsværdige bygninger, med en meget høj bygning, tre ekstra etager. Ifølge Frederiksberg bladet lægges der vægt på at det nye byggeri arkitektonisk skal passe ind i omgivelserne. Bygningerne ved siden af og overfor er alle på 3 etager. For naboer og genboer betyder det meget lys og udsigt svinder væsentligt ind. Derfor bør et eventuelt nyt byggeri ikke være så højt.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 4

    Eksisterende bygninger er meget smukke og forskønner byen - i modsætningen til nr. 43+41. Det kunne være fint, at nye bygninger blev holdt i samme stil og ikke bliver højere, end det de er nu. En højere bygning vil lukke Nordre Fasanvej yderligere.

    Indsendt af anonym

    Svarnummer * 3

    Det bliver alt for højt med etagebyggeri på dette sted. Vejene er smalle nok og der bliver mindre luft og udsigt til himlen.
    Det nytter ikke med argumentet, at der mangler boliger på Frederiksberg. Frederiksberg er gradvist blevet tættere og tættere bebygget. Det kan ikke blive ved.

    Indsendt af Mette Juul Isaksen

    Adresse Henrik Ibsens Vej 18 st.th.
    Postnummer: 2813
    By Frederiksberg C
    Land Danmark
    Dato tor, 15/02/2024
    Svarnummer * 2

    Selv i lyset af den triste mangel på almennyttige boliger på Frederiksberg, synes jeg, at det er vigtigt at bevarer de små bygninger, der er med til at bydelen, trods den generelt meget tætte bebyggelsesgrad, bevarer noget af sit arkitekturhistoriske liv. Derfor syntes jeg de skal bevares. At den foreslåede bygning fremstår som endnu en af de gudsforladte byggeklodser der i tiltagende grad skæmmer vores by, understreger kun dette.

    Indsendt af Inge Madsen

    Adresse Langelandsvej 6, 2TV
    Postnummer: 2000
    By Frederiksberg
    Land Danmark
    Dato tor, 15/02/2024
    Svarnummer * 1

    Jeg synes det er synd og skam og rive de fine, gamle bygninger på hjørnet af Ndr. Fasanvej og Nyelandsvej ned.
    Jeg synes bygningerne er smukke og jeg er bekymret for befolkningstætheden i området. Jeg er også bekymret for at områdets arkitektoniske udtryk bliver ensartet og kedeligt. Når man bygger i højden, bliver der længere op til himlen og det hele bliver tæt og lukket. I øvrigt vil flere af beboerne sikkert have bil og dem har vi for mange af i forvejen. Der vil måske blive bygget en parkeringskælder, men trafikken vil blive endnu tættere. Bevar de nuværende bygninger!