Forslag til Kommuneplan 2025 - det gode liv i den grønne, blandede by
Forslag til Kommuneplan 2025 med miljøvurdering er i høring fra 18. december 2024 til 20. februar 2025.
Forslag til Frederiksbergs kommuneplan 2025 baserer sig på Frederiksberg Bystrategi og består af tre dele:
- Hovedstruktur: Om de overordnede mål for kommunens byudvikling, og om kommunalbestyrelsens vægtning af emner, der er vigtige for byudviklingen. Hent Hovedstruktur her.
- Rammer og Retningslinjer: Om de regler, som kommunen og bygherrer i kommunen skal følge i lokalplaner og for rammeområderne. Er der ikke en lokalplan, vurderer kommunen en byggetilladelse ud fra rammerne i kommuneplanen. Der fastsættes konkrete rammer og retningslinjer for den fysiske udvikling af for eksempel infrastruktur, grønne arealer og byrum samt miljø- og klimaforhold. Hent Rammer og Retningslinjer her.
- Redegørelse: Med relevant baggrundsviden om kommunens fysiske udvikling og de faktorer, der påvirker den, for eksempel befolkningsudvikling, udvikling af handels- og erhvervsliv, og om kommuneplanens temaer. Desuden om, hvordan kommuneplanen knytter sig til anden planlægning og lovgivning. Hent Redegørelse her.
Der er udarbejdet en miljøvurdering om, hvordan kommuneplanen påvirker miljøet. Hent miljøvurdering her.
Du kan læse kommuneplan og miljøvurdering i fysisk format på Frederiksberg Kommunes biblioteker og hos borgerservice.
Bliv hørt - indgiv dit høringssvar her.
Det handler om dig og din by
Møde om Forslag til Kommuneplan 2025
Dato: Torsdag 30. januar 2025 klokken 17.00 - 19.30.
Sted: Frederiksberg Rådhus, Festsalen.
Servering: Sandwich, kaffe og te.
Program: Hent program her.
Tilmelding: Tilmeld dig her.
Event for børnefamilier
Dato: Lørdag 25. januar 2025 klokken 12 - 14.
Sted: Skøjtebanen ved Frederiksberg Runddel.
Mød borgmester Michael Vindfeldt og viceborgmester Lone Loklindt og fortæl dem, hvad du synes, der gør Frederiksberg til en god by for børnefamilier.
Vi byder på aktiviteter for børnene og en let servering.
En kommuneplan er den overordnede og langsigtede plan for en kommunes fysiske udvikling. Planen gælder for en fireårig periode, men har et tolvårigt sigte. Det vil sige, at planen revideres delvist eller helt hvert fjerde år, men at den rækker ud over fire år, fordi mange projekter har et længere perspektiv.
Kommuneplanen er bindeleddet mellem landsplanlægning og lokalplanlægning samt enkeltafgørelser efter blandt andre plan-, miljø-, natur-, bygge- og vejlovgivningen. Det betyder, at planen fastlægger rammer for lokalplaner, og at den sætter retning i forhold til anden lovgivning, som knytter sig til den fysiske udvikling af kommunen.
Kommuneplanen skal indeholde fire spor: Hovedstruktur, retningslinjer, rammer og en supplerende redegørelse. Frederiksbergs kommuneplan er samlet i tre dokumenter:
I henhold til planlovens paragraf 12 styk 2 og 3 kan kommunalbestyrelsen modsætte sig udstykning og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens rækkefølgebestemmelser. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område er omfattet af en detaljeret byplanvedtægt eller lokalplan, der er tilvejebragt før kommuneplanen.
Kommunalbestyrelsen kan endvidere modsætte sig opførelse af bebyggelse eller ændret anvendelse af bebyggelse eller ubebyggede arealer, når bebyggelsen eller anvendelsen er i strid med bestemmelser i kommuneplanens rammedel. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område i kommuneplanen, er udlagt til offentligt formål, eller når området er omfattet af en lokalplan eller en byplanvedtægt.
Kontakt
By, Byggeri og Arkitektur
Frederiksberg Rådhus
Smallegade 1, 4. sal
2000 Frederiksberg
Telefontid
Mandag, tirsdag og torsdag klokken 10-14
Fredag klokken 10-13
Onsdag lukket
Personlig kontakt
Kun efter forudgående aftale